El Barça de Xavi fa un pas enrere en el joc, però guanya ‘in extremis’ (1-3)

El primer equip masculí del Futbol Club Barcelona ha aconseguit la seva primera victòria fora de casa a la Lliga a l’Estadi de la Ceràmica contra el Vila-real (1-3). Tot i que això pugui semblar una bona notícia, els culers no poden estar del tot contents, ja que el conjunt dirigit per Xavi Hernández ha fet un pas enrere clar respecte als dos primers partits pel que fa al joc desplegat. Els groguets han tingut ocasions per guanyar, però els blaugranes han condemnat els de Castelló a la recta final del duel amb dues dianes in extremis.

Dues cares a la primera part

Quan es troben un equip com el Vila-real i el Barça, se sap que hi haurà un futbol vertiginós i un partit molt atractiu. Tots dos han estat a l’alçada i des del xiulet inicial s’ha viscut un duel trepidant a les dues àrees. Tot i això, la primera acció destacada ha estat una targeta vermella perdonada a Dani Parejo per una entrada amb la sola de la bota al turmell de Sergio Busquets. No hi ha hagut revisió del VAR i, de fet, no hi ha hagut ni targeta groga.

A partir d’aquí, hi ha hagut quinze minuts de domini absolut del Futbol Club Barcelona. La primera ha estat per a Abde Ezzalzouli, que ha tingut una arrancada espectacular i ha estat a punt de sorprendre Gerónimo Rulli al minut 4. Tanmateix, el porter argentí ha respost amb una gran aturada. Posteriorment, però, hi ha hagut una acció molt polèmica. Eric Garcia ha perdut una pilota imperdonable i Arnaut Danjuma ha estat a punt de marcar. Gerard Piqué ho ha salvat in extremis, però l’àrbitre hauria d’haver xiulat penal per unes mans claríssimes. Tot i que el Vila-real n’ha tingut una de clara, els blaugranes han arribat posteriorment amb tres ocasions que no han acabat amb gol de miracle. Dues d’elles per errades incomprensibles de Memphis Depay davant de Rulli. A més a més, Pablo Gavi ha enviat una pilota al pal.

Posteriorment, ha estat un miracle que els de Castelló no aconseguissin obrir la llauna. Xavi no ha acabat d’encertar en l’estratègia defensiva i Eric Garcia, que ha ocupat la demarcació de lateral a causa de les baixes, ha deixat molts espais que Ronald Araujo no ha estat capaç de cobrir. Danjuma i Pedraza han estat un maldecap per a la defensa blaugrana i entre molta fortuna i algunes accions d’inspiració de Ter Stegen, el Barça ha aconseguit mantenir l’empat al descans. Cal destacar que, tot i que a partir del minut quinze o vint els culers han estat molt inferiors, en el tram inicial havien tingut ocasions de sobres per fer fins a quatre gols.

Tots els gols a la segona

A la segona meitat, el Barça s’ha avançat de seguida gràcies a un gol de Frenkie de Jong que ha hagut de revisar el VAR. Memphis li ha servit la diana amb una mica de fortuna i el seu compatriota ha rematat a plaer, però ha costat moltíssim que el gol pugés al marcador. El Vila-real, però, ha tornat a aconseguir el domini de la pilota i ha començat a tenir oportunitats de gol. L’empat l’ha aconseguit gràcies a Samu Chukwueze, en una acció on ha rematat massa sol al minut 76.

Els groguets han tingut alguna ocasió més per donar la volta al marcador, però Memphis Depay ha acudit al rescat del Barça i de Xavi. A les acaballes del duel, ha marcat una molt bona diana aprofitant un error de la defensa del Vila-real i driblant el porter amb molta qualitat. Ja al temps de descompte, Philippe Coutinho ha sentenciat des dels onze metres amb un penal que ha generat ell mateix i, abans del xiulet final, ha estat a punt d’aconseguir un doblet amb una rematada de xilena.