Higgins classifica el Barça per a la final de l’Eurolliga en un partit d’infart (84-82)

Feia set anys que el Barça no arribava a una Final Four i els blaugranes han hagut de suar de valent per poder arribar a la tan desitjada final, però després d’un duel d’infart ho han aconseguit (84-82). Els de Sarunas Jasikevicius han començat dominant el duel, però una gran reacció de l’Armani de Milà ha deixat el partit igual al darrer quart. Amb una lesió molt inoportuna de Nick Calathes, el millor dels culers, Cory Higgins s’ha vestit d’heroi per guanyar el partit amb quatre punts consecutius al final i un tap vital.

Així es juga una Final Four

Inici de partit molt seriós del Barça, el necessari per presentar candidatura a una final europea. Nick Calathes, molt concentrat, ha sumat els primers punts del partit per obligar Ettore Messina a demanar el primer temps mort amb un parcial de 7-2. L’aturada ha frenat la sagnia culer, però els blaugranes han continuat dominant el marcador. Nikola Mirotic, molt més endollat que en els darrers partits, ha liderat l’anotació dels de Saras.

Qui ha trencat el partit a favor blaugrana per segona vegada ha estat Pau Gasol. La seva entrada a pista a les acaballes del primer període ha estat fulgurant, amb un lideratge propi dels millors, que certifica el seu gran estat de forma malgrat la seva edat. Amb un triple, una esmaixada i dos punts més, ha tancat un quart que ha estat dominat pels de Saras.

Si el període inicial ha estat per al Barça, el segon encara més. Amb Calathes, Gasol i Mirotic portant la batuta, els blaugranes han controlat el joc i el marcador i han guanyat el quart amb claredat. Amb tot, s’ha arribat al descans amb un avantatge de nou punts.

Una distracció i una remuntada

A la represa, Messina ha esperonat el seu equip i la reacció s’ha vist des del primer minut. Kevin Punter ha estat un autèntic maldecap per a la defensa culer. A més a més, han començat a aparèixer els nervis i les errades no forçades, fins que els italians han remuntat el marcador i han agafat un avantatge considerable. Els rebots en atac del Milà han estat condemnatoris per als blaugranes, que han regalat grapats de punts a les segones oportunitats. Malgrat tot, un triple de Calathes ha permès que el desavantatge al final del tercer quart fos de quatre punts.

La dinàmica del partit apuntava a una embranzida imparable del Milà, però el Barça ha decidit que no es rendia, ni de bon tros, i amb un gran parcial de 5-0 han remuntat el partit. A partir d’aquí, ha vingut un darrer període d’infart. Calathes i Mirotic han anotat per part blaugrana, mentre que el Chacho Rodríguez i Leday han mantingut els italians en el frec a frec al marcador. La pitjor notícia per als culers ha arribat quan quedaven tres minuts per al final. Calathes ha caigut malament en una entrada i s’ha hagut de retirar lesionat. El millor del partit, fora.

Tanmateix, ha aparegut un heroi inesperat. Cory Higgins s’ha posat la capa i ha decidit que ell portava el Barça a la final. Ha anotat una entrada molt important per igualar el duel. Posteriorment, en un tir dels italians que els posava per davant, ha realitzat un tap salvador, vital. Quan quedaven set segons pel final, ha agafat la pilota ha corregut tota la pista, s’ha plantat a la zona de tir lliure i ha anotat una cistella que ha donat la victòria als blaugranes. La final, diumenge a les 20:30 hores, serà contra el poderosíssim Efes.

Laporta i Koeman | FC Barcelona
Notícia: Es complica la continuïtat de Koeman: el seu agent carrega contra Laporta públicament