Una derrota lamentable per resumir el final de temporada del Barça (1-2)

L’únic objectiu del Barça aquesta temporada era millorar la imatge del curs passat. Oblidar el malson de Lisboa amb una millora futbolística, canviar l’estructura directiva del club, competir a Europa, i, qui sap, potser guanyar algun títol. Doncs bé, tots aquests propòsits s’han complert, amb més o menys encert, però les sensacions finals no són bones. De fet, són molt dolentes. Després d’un esforç titànic de l’equip de Ronald Koeman per anar esgarrapant punts a la Lliga, per anar jugant millor, per arribar a tenir opcions de títol després d’haver aixecat la Copa… després de tot això… castanya final. Els blaugranes van deixar escapar fins a tres ocasions per posar-se líders i, en un partit contra el Celta on encara tenien opcions virtuals, han decidit avançar les vacances per embrutar tot el que s’havia aconseguit aquest any amb una derrota que deixa una imatge molt trist (1-2).

Partit de costellada

El Barça ha saltat sobre la gespa del Camp Nou amb l’actitud d’un equip que, clarament, ja havia donat la Lliga per perduda. Malgrat que algun valent, com Koeman amb la boca petita, encara creia en les mínimes opcions que tenien els blaugranes, els jugadors eren plenament conscients que la temporada ja havia acabat per a ells.

Tanmateix, quan han passat alguns minuts, els culers han vist que el Celta tampoc no tenia cap intenció de mossegar i, amb la possessió als peus i sense cap pressió al damunt, els de Koeman han començat a combinar francament bé. Griezmann i Messi s’han trobat constantment a la frontal de l’àrea i han tingut rematades clares, les quals no han trobat porteria per males decisions als metres finals. Pedri també n’ha fallat una de clara.

Ha hagut de passar fins a mitja hora per trobar un gol al Camp Nou, una cosa ben estranya tenint en compte totes les ocasions que han tingut els blaugranes. En una nova jugada ofensiva, Busquets ha rebut una passada que el deixava ben posicionat a la banda. Ha buscat Messi, l’ha vist desmarcant-se a l’interior de l’àrea, ha rematat de cap a boca de canó i no ha perdonat.

Tot anava bé per al Barça. Tot anava bé, fins que ha passat el que ha condemnat els de Koeman durant tota la temporada. En una acció ofensiva aïllada del Celta, la primera, Santi Mina ha pogut rebre a la frontal de l’àrea una bona passada i ha xutat amb poca intenció. Malgrat tot, un error individual, aquest cop de Ter Stegen, ha tornat a costar un gol als blaugranes. L’equip ha quedat tocat i han passat els minuts fins al descans amb la incomprensió del resultat que figurava al marcador.

Un final patètic

A l’inici de la segona meitat, Koeman ha donat entrada a Riqui Puig, que feia moltes jornades que no tenia ni un paper testimonial. Ha saltat a la gespa accelerat i ha tingut una actuació de contrastos. En algunes conduccions i passades ha demostrat el seu gran talent, però a la vegada tenia tantes ganes de demostrar, que també ha estat desencertat.

Els minuts han anat passant i el Barça, mentre la Lliga estava bullint en els partits de l’Atlètic i Madrid, ja se n’havia desentès. Amb els marcadors que hi havia, els blaugranes tenien opcions d’entrar a la darrera jornada amb opcions, però és com si ja els fos igual. Sí que és cert que han rondat l’àrea del Celta constantment, però amb tan poques intencions de marcar que, així, ha estat impossible aconseguir el gol.

Malgrat tot, l’empat era patètic, però no una tragèdia. Tanmateix, Lenglet, que ha fet una temporada per oblidar, s’ha deixat expulsar a les acaballes del partit. Pocs minuts més tard, en una nova acció molt mal defensada, Santi Mina ha aprofitat un embolic a l’interior de l’àrea per marcar el segon i guanyar el duel. El Barça diu adéu a la temporada al Camp Nou mostrant una imatge pèssima en el que, esperem que no, podria ser el darrer partit de Leo Messi al seu temple.

Konrad, jugador del Barça B | FC Barcelona
Notícia: S’esvaeix el somni de l’ascens del Barça B i de l’Andorra a les primeres de canvi