L’Atlètic de Madrid no ha fallat, el Reial Madrid tampoc i el Barça no volia ser menys en aquesta festa. I és que aquest és l’objectiu dels partits que queden. Tant els matalassers com els blaugranes guanyaran la Lliga si sumen tots els punts que els queden per endavant. En aquesta ocasió, els de Ronald Koeman han derrotat el Getafe al Camp Nou en un partit en el qual han estat molt i molt superiors, però dues errades individuals han pogut costar molt cares (5-2). Messi, amb un doblet i un estat de forma excepcional, ha tornat a ser el millor dels culers.

El partit s’ha pintat de blaugrana des de bon començament. Messi ha enviat una pilota al travesser a la primera que ha tocat i poca estona després, l’argentí ha aprofitat una passada a l’espai preciosa de Sergio Busquets per avançar els blaugranes al marcador. Pocs minuts més tard, mala sort culer. Amb Óscar Mingueza atès a la banda per un cop, una centrada de Cucurella ha acabat amb un gol en pròpia porteria molt desafortunat de Clément Lenglet, que està comprant números per abandonar el Barça a final de temporada.

Sofian Chakla, central del Getafe, ha tornat el favor de seguida i ha comès un error absolutament incomprensible, amb una passada-xut que David Soria no ha pogut aturar i s’ha introduït a la porteria. Messi ha ampliat el marcador posteriorment amb un golàs sense angle després d’aprofitar un rebot al pal d’una rematada que ell mateix havia fet de volea.

A la represa, Koeman ha fet entrar Ronald Araujo i Ilaix Moriba per donar descans a Gerard Piqué i Lenglet. Pepe Bordalás també ha fet molts canvis per reservar futbolistes importants per al seu partit del cap de setmana, on, a priori, s’ho jugaven molt més. Tanmateix, els madrilenys han tingut l’empat a tocar. Araujo ha comès un penal imperdonable i Enes Ünal ha batut Ter Stegen des dels onze metres. Ara bé, tot s’ha quedat en un ensurt, perquè el mateix central uruguaià ha sentenciat el partit als minuts finals amb un cop de cap espectacular a la sortida d’un córner. A més a més, al temps afegit Griezmann ha forçat un penal i ell mateix l’ha transformat. El Barça ha pogut sumar els tres punts, i és que hauria estat una gran injustícia que el duel no acabés així.