El Madrid no és rival per al Barça aquesta temporada (76-81)

Nova victòria del Barça en un clàssic i en aquesta temporada està quedant demostrat que el Madrid no és rival per als blaugrana. No és cap falta de respecte per als blancs, que han dominat el bàsquet estatal i europeu durant alguns trams dels darrers cursos i també s’ha de reconèixer, però la seva columna vertebral està envellida i les peces de recanvi no funcionen, sobretot després de la marxa de Facundo Campazzo.

Així doncs, en un dels darrers duels de la lligueta de l’Eurolliga, el Barça ha guanyat amb una certa comoditat al Wizink Center, ja que, sense fer un gran partit i amb un Madrid pressionant fins al final per pura necessitat, n’han tingut prou per vèncer els blancs a domicili (76-81). Mirotic i Oriola han estat els líders dels de Sarunas Jasikevicius, tant per anotació i aportació en xifres, com per actitud i mentalitat. La seva tasca dins de la pintura ha fet que la gran actuació de Walter Tavares hagi estat inútil.

Un gran inici i a mantenir

La gran virtut del Barça ha estat saber saltar a la pista amb molta concentració. El primer parcial ha estat de 6-13 per als blaugrana, amb un Calathes i un Oriola endolladíssims. Si bé els merengues han pogut empatar el duel, no han arribat a remuntar del tot i els blaugrana han aprofitat el primer avantatge per anar gestionant el marcador amb comoditat. Amb un bon sprint als minuts finals i un triple de Kuric, el Barça ha arribat al segon quart amb un marcador favorable per cinc punts.

El segon i el tercer períodes han estat d’anotació curta. El Madrid no n’ha perdut cap dels dos, però només ha estat capaç de retallar dos punts en vint minuts. Arribar al darrer període amb tres punts de desavantatge a casa en un partit en el qual t’ho jugues tot és una molt mala notícia per als de Pablo Laso. A més a més, els blancs poden estar orgullosos d’haver tingut un gran percentatge d’encert des de la línia de tres, ja que això els ha permès estar vius durant tot l’enfrontament.

Al darrer quart la tendència ha continuat sent d’igualtat. Tanmateix, la sensació era que els blaugrana tenien el partit perfectament controlat i que no necessitaven fer un esforç gaire important per mantenir l’avantatge al marcador. Als minuts finals, els blancs han fet una temptativa de capgirar el resultat, però aleshores Oriola i Mirotic han tancat el partit de cop. El de Tàrrega ha anotat un triple mortal per als merengues i els ha acabat de rematar amb una gran esmaixada. Entremig, Mirotic ha fet un tap espectacular a Deck per sentenciar els blancs.

Superioritat demostrada

Dels cinc clàssics que s’han disputat aquesta temporada, dos d’Eurolliga, un de Lliga, un de Copa i un de Supercopa, el Barça ha dominat amb claredat el balanç total. De fet, els merengues només han pogut vèncer en una ocasió i els blaugrana en les quatre restants. A més, la victòria dels de Laso va ser a la Supercopa, quan Saras tot just acabava d’arribar i estava començant a confeccionar l’equip. Els triomfs culers han estat molt clars i els blancs no han tingut gairebé cap ocasió contra els catalans.

Amb aquesta victòria, el Barça queda classificat de forma virtual, i d’aquí poc matemàtica, per als quarts de final de l’Eurolliga. Mantenir el lideratge és ara l’objectiu per poder encara la fase d’eliminatòries amb seguretat i factor pista a favor. Els blaugrana estan sent els dominadors del bàsquet europeu durant tota la temporada, però ara venen els partits decisius i hauran de mostrar la mateixa contundència per arribar a la cobdiciada Final Four i poder-la guanyar.

Els jugadors de la selecció de Kosovo celebren un gol | Europa Press
Notícia: La revenja de la Federació de Kosovo: “Jugarem contra el territori d’Al-Àndalus”