El Barça s’arrossega a Cadis i Koeman prepara les maletes (0-0)

Nou partit irreconeixible i difícil d’explicar del primer equip masculí del Futbol Club Barcelona. Aquest, ara sí, ja podria ser l’últim de Ronald Koeman a la banqueta del Barça tranquil·lament. Els blaugranes han viatjat a Cadis, han saltat a la gespa i no han fet absolutament res. No han generat gairebé cap ocasió de gol davant un rival que tampoc no ha presentat cap exigència i el duel ha acabat de la mateixa forma que ha començat (0-0). Ha estat un espectacle lamentable i sap molt greu veure el conjunt culer d’aquesta forma: sense cap mena de guió, de brúixola o de rumb a seguir i amb una absoluta falta d’esma i motivació. Metafòricament, Koeman ha acabat expulsat per protestar.

La primera meitat ha estat una absoluta calamitat. Probablement ha estat de les pitjors estones de futbol de la història recent del Barça. Els andalusos han cedit la pilota i la possessió als blaugranes, però els de Koeman no ho han aprofitat ni per crear mitja ocasió de gol. No es pot detallar gairebé res dels 45 minuts inicials, perquè no ha passat res de res. Sense cap mena d’idea, els futbolistes del Barça s’han dedicat a passar-se la pilota els uns als altres sense generar cap mena de perill a la porteria rival. No es pot extreure cap dada positiva de la primera part.

Sí que és cert que a la represa han canviat les coses, tant per un equip com per l’altre. En cap cas es pot parlar d’un bon joc o d’un bon partit, però com a mínim hi ha hagut algunes ocasions. Al mateix minut 46, Álvaro Negredo ha estat a punt d’avançar els gaditans amb un xut molt ben col·locat que Ter Stegen ha rebutjat amb una bona aturada. Koeman ha fet entrar Sergi Roberto d’extrem, una decisió molt estranya, però gràcies a la qual s’han començat a veure algunes desmarcades interessants i els blaugranes s’han apropat a la porteria rival.

Memphis Depay ha tingut dues ocasions claríssimes de seguida. La primera ha estat una rematada davant de Jeremías Ledesma, amb tot a favor per marcar, però ha impactat malament la pilota i li ha passat per sota les seves mateixes cames. Pocs minuts més tard, el davanter neerlandès sí que ha aconseguit culminar un bon xut, però el porter dels andalusos ha estat molt atent per rebutjar l’intent a córner. En una ocasió posterior, Luuk de Jong no ha pogut arribar a una passada de la mort que també hauria significat un gol clar i senzill.

La jugada més polèmica del partit ha arribat al minut 65, quan Frenkie de Jong ha vist la segona targeta groga gairebé consecutiva i ha estat expulsat. El problema és que cap de les dues targetes haurien d’haver estat assenyalades. La primera ha estat per un suposat cop de braç a la cara d’un rival, el qual no ha arribat a impactar, i la segona per haver arribat tard a una entrada, quan realment ha tocat pilota i el seu rival, el Pacha Espino, ha estat qui ha colpejat primer la cama del migcampista neerlandès. Koeman s’ha indignat a la banda. El Cadis ha fet un tímid intent d’atacar a partir d’aquesta expulsió, però tampoc no ha inquietat especialment el Barça, que s’ha conformat amb l’empat de la mateixa forma que ho ha fet des del primer minut. Grisor absoluta.