Món Esport
L’Atlètic, l’arbitratge i els penals eliminen el Barça de la Supercopa (1-1)
  • CA

Partit esbojarrat el que s’ha viscut a Almeria entre l’Atlètic de Madrid i el Barça a la semifinal de la Supercopa d’Espanya. Les blaugrana, com sempre, han dominat el duel amb claredat, però la falta d’efectivitat, els greus errors arbitrals de la segona meitat i una tanda de penals molt cruel ha impedit que les culers aixequin un nou títol. Les matalasseres, el seu etern rival, passen a la final que disputaran el pròxim dissabte 16 de gener a les 20:00h contra el Llevant.

La primera part ha estat caracteritzada per la gran superioritat del Barça. Tanmateix, una cosa que les de Lluís Cortés acostumen a fer molt bé, ha fallat aquest cop i ha estat el que els ha passat factura: l’efectivitat. Les blaugrana solen deixar els partits decidits als primers minuts de xoc, però aquesta vegada no han estat capaces de materialitzat cap de les enèsimes oportunitats que han tingut.

A la segona meitat ha estat quan ha arribat la gran polèmica arbitral. Han estat tres les decisions de les col·legiades que no han satisfet les blaugrana, totes elles relacionades amb penals. En primer lloc, una falta que semblava clara de Messeguer sobre Alèxia Putellas a l’interior de l’àrea no ha estat assenyalada. Posteriorment, les matalasseres s’han avançat amb un llançament des dels onze metres xiulat després d’unes mans molt polèmiques d’Andrea Pereira. Finalment, unes mans molt més clares de Van Dongen per rebutjar un xut de Hansen tampoc no han estat assenyalades. Cal recordar que al futbol femení no existeix el VAR.

Tot i això, la capitana del Barça, Alèxia Putellas, que tot i tenir 26 anys ja comença a ser eterna, s’ha vestit d’heroïna per empatar un partit que semblava destinat a la victòria de l’Atlètic. Al minut 89 i amb un gran llançament d’una falta provocada per ella mateixa ha pogut batre finalment Lindahl i ha forçat una pròrroga més que merescuda per a les blaugrana.

A la pròrroga, la intensitat del duel ha baixat de forma més que evident. El Barça ha utilitzat totes les seves forces per empetar i l’Atlètic s’ha limitat a defensar-se i buscar alguna oportunitat a la contra. Bàsicament, l’objectiu de les matalasseres s’ha vist assolit quan els trenta minuts addicionals han acabat i l’empat continuava al marcador. Com si fossin el masculí, pur “cholisme”.

Les futbolistes del Barça han pagat molt car l’esforç i han arribat completament foses a la tanda de penals. Les matalasseres, que han reservat energia durant la pròrroga, ho han aprofitat i han estat molt més efectives que les blaugrana. De fet, les de Lluís Cortés han fallat els tres primers penals i això les ha condemnat. És un d’aquells casos en els quals, de forma descarada, el futbol no et torna el que li dones.



Més notícies
Leo Messi es lamenta durant un partit del Barça | Europa Press
Messi es perd la semifinal de la Supercopa per problemes físics
Notícia: Messi es perd la semifinal de la Supercopa per problemes físics
Comparteix
El futbolista argentí no podrà ajudar el Barça a superar la Reial Societat i classificar-se per a la final
El Cornellà serà el rival del Barça als setzens de final de la Copa | Unió Esportiva Cornellà
El Cornellà-Barça de la Copa es podria jugar amb públic
Notícia: El Cornellà-Barça de la Copa es podria jugar amb públic
Comparteix
El club del Baix Llobregat ho demanarà a la Secretaria General de l’Esport, segons la Cadena SER

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa