Sevilla, la ciutat que viu aliena a la final de Copa que acollirà sense públic

El Barça i l'Athletic s'enfrontaran a l'estadi de la Cartuja per disputar-se el títol de Copa

Gran ambient de dissabte a Sevilla. A la capital andalusa, on, per situar-nos, el toc de queda s’allarga fins a les 23:00 hores i la restauració pot obrir fins a les 22:30 hores, el dia 17 d’abril del 2021 ha estat una jornada calorosa, amb les terrasses plenes, amb molta gent passejant, amb grups d’amics cantant a ritme de guitarra, amb litres de rebujito sobre les taules i on només les mascaretes recorden que hi ha una pandèmia, quan falten pocs dies per l’inici d’una Fira d’Abril que haurà de ser diferent per força, però que ja es pot percebre a l’ambient.

Ara bé, el coronavirus és present en l’absència d’aficionats del Futbol Club Barcelona i l’Athletic Club de Bilbao. El blaugrana i el blanc-i-vermell haurien d’estar tenyint els carrers de Sevilla, però la impossibilitat de creuar comunitats autònomes i la prohibició de públic a les graderies dels estadis ha fet que a la ciutat andalusa sigui indetectable la final de Copa que jugaran el conjunt basc i l’equip català a la Cartuja a partir de les 21:30 hores.

No hi ha samarretes pels carrers, no hi ha fanzones, no hi ha tampoc les característiques imatges, a la vegada que penoses, d’aficionats que a l’hora de dinar o a primera hora de la tarda ja han begut massa i qui sap com viuran la final. Res de res. Sevilla és, avui dissabte 17 d’abril del 2021, una ciutat alegra, però que viu aliena al partit on Athletic i Barça s’hi juguen gran part dels objectius de la temporada.

D’altra banda, la quasi indetectable presència dels dos clubs que jugaran la final de Copa pels carrers és més aviat institucional. Víctor Font i Toni Freixa, candidats a la presidència del Barça i convidats a viure el partit, han passejat per la ciutat, de la mateixa manera que ho han fet alguns directius amb els seus familiars.

A l’hora de parlar amb ciutadans pel carrer es desprèn una certa tristesa pel fet que no hi hagi blaugranes i lleons omplint els carrers de la ciutat, a la vegada que, aleshores, la final de Copa importa més aviat poc. Algú manifesta que vol que guanyi l’Athletic i algú altre que vol que guanyi el Barça, però res més enllà d’això. Ara bé, una cosa sí que és gairebé unànime, molts sevillans celebren que no hi pugui haver xiulada a l’himne espanyol i a la presència del rei a les graderies: “És una falta de respecte i no pot ser”. No sorprèn que aquest silenci imposat pel virus sigui l’única forma que tinguin d’ocultar aquest fet tan característic d’una final de Copa entre Athletic i Barça.

Més informació

Comentaris

    Ramon Abril 17, 2021 8:21 pm
    La victòria serà més motiu de goig perquè ara el Barça torna a ser nostre. Però la derrota serà menys motiu de disgust perquè el rival tampoc no és espanyol.
    Vendetta Abril 17, 2021 9:33 pm
    Putaejpanya sempre

Nou comentari