Milers de crítiques al Barça per la fundació de la Superlliga: “Ja no sou ‘Més que un club'”

No agrada que la decisió no hagi passat per assemblea, ni que el president sigui Florentino Pérez

La notícia de la creació de la nova Superlliga de futbol europeu no ha agradat gens als aficionats. A les xarxes socials és molt difícil trobar comentaris favorables a aquesta nova competició. El Futbol Club Barcelona no és una excepció i en la piulada en la qual s’ha fet oficial que el Barça hi participarà i que és un dels clubs fundadors s’hi acumulen milers de respostes, la gran majoria d’elles negatives.

Una de les crítiques més doloroses és que moltes persones consideren que aquest fet fa que el Barça deixi de ser “Més que un club”. Es tracta d’una competició en la qual hi haurà quinze equips, els més rics d’Europa, que no podran baixar i que tindran plaça fixa, i només cinc que podran anar variant, cosa que dificulta moltíssim que clubs més petits, sense haver de ser pobres o de barri, acabin tenint impacte al futbol europeu. En aquest sentit, també s’ha qüestionat que aquesta decisió no passi per l’assemblea de compromissaris.

També ha rebut moltes crítiques l’expresident Josep Maria Bartomeu, qui, just abans de dimitir, va anunciar que havia arribat a un acord amb els altres onze clubs per fundar la Superlliga. En qualsevol cas, Joan Laporta no sembla que hagi fet res per impedir-ho i hauria continuat endavant amb el projecte, sempre que no es manifesti per assegurar el contrari o donar més detalls de com han anat aquestes negociacions.

Finalment, entre els milers i milers de respostes negatives a aquesta Superlliga, n’hi ha una que en l’entorn blaugrana preocupa especialment: que el president sigui Florentino Pérez. No només es critica el fet que pugui adulterar la competició, sinó que també es qüestiona que el Barça estigui donant suport a un projecte que enriquirà encara més l’empresari madrileny.

Més informació

Nou comentari