Món Esport
Xavi dona les seves seleccions favorites per guanyar el Mundial

Xavi Hernández, entrenador del Futbol Club Barcelona, ha presentat la vint-i-cinquena edició del seu Campus aquest dilluns, en un acte al Santander Work Cafè de la capital catalana. Allà, a banda de sincerar-se i explicar com se sent després del seu primer any a la banqueta blaugrana, també ha repassat diversos temes relacionats amb el Mundial.

“Està igualat, però potser veig al Brasil i l’Argentina un esglaó per davant dels europeus. Veig molt bé Neymar i Messi. França, Espanya, Portugal, Anglaterra, Alemanya, Bèlgica i Croàcia també poden tenir opcions”, ha opinat Xavi. El terrassenc, doncs, posa per davant dos jugadors amb qui ha compartit, respectivament, una i deu temporades. En cas que la canarinha i l’albiceleste fessin els deures a la fase de grups i quedessin en primera posició, podrien trobar-se en la ronda de semifinals.

Leo Messi i Neymar Jr, durant un Argentina-Brasil | Europa Press
Leo Messi i Neymar Jr, durant un Argentina-Brasil | Europa Press

Les paraules de Xavi sobre Messi

“Veig Messi molt fort. Estem veient una altra vegada el millor Messi i marcarà diferències, han fet grup, Scaloni ho ha fet molt bé. Els veig a semis o a la final i també al Brasil. Per mi, Leo és el millor de la història, comparable amb Maradona, Cruyff, Pelé, Di Stéfano, el millor de cada etapa. Per mi és el millor, independentment de si guanya o no el Mundial”, ha dit sobre l’astre argentí.

Els elogis de Xavi a la selecció espanyola de Luis Enrique

Sobre la selecció espanyola esmentada, entrenada pel seu excompany, exentrenador i amic Luis Enrique, Xavi ha reconegut que “tinc esperança. Luis Enrique ha fet grup i és un gran entrenador. És el seleccionador ideal per la seva personalitat, cal creure a l’equip. Sóc molt optimista pel que veig amb Espanya. Jugarà amb personalitat, pressionant a dalt, tenint possessió, amb verticalitat. Té una barreja perfecta de joves i veterans com Busquets, Jordi Alba i Koke. No tenen un grup fàcil i serà important el primer partit per a l’esdevenir de la competició. Guanyar-lo bé significarà molt per a Espanya”.

El derbi contra l’Espanyol, sense Lewandowski

Finalment, Xavi s’ha referit a dues qüestions relatives al Barça. En primer lloc, al retorn a la competició, que serà el 31 de desembre, en un derbi barceloní de Lliga: “Ho prepararem de la millor manera possible per continuar sent líders”. Per a aquesta cita, els jugadors que no han anat al Mundial tindran vacances fins el 5 de desembre, i començaran a preparar-la a partir de llavors, amb els jugadors que es vagin incorporant de la Copa del Món després de tenir almenys una setmana de vacances.

Per al partit, però, no podrà comptar amb Robert Lewandowski, sancionat després del que va passar a El Sadar. Sobre aquest tema, “recorrerem, creiem que és una sanció excessiva. Va ser un gest impulsiu que ja va explicar. La sanció és excessiva i recorrerem per reduir-la. És un exemple de conducta allà on ha jugat”.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Seleccions catalanes, ara a novembre 21, 2022 | 19:17
    Seleccions catalanes, ara novembre 21, 2022 | 19:17
    Amb els milions que ha guanyat i guanya Hernadez, podria esmerçar-ne un part a potenciar, divulgar la necessitat i fer possible la selecció catalana de futbol, som a l'any 2022 ja no ens valen excuses de mal pagador ni ens alimenten molles, volem tot el que ens pertany.
    • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a novembre 22, 2022 | 09:09
      Doctor Strangelove novembre 22, 2022 | 09:09
      Ja tenim l'espanyola, amb la qual vam ser campions mundials, talòs! Doc.
      • Icona del comentari de: Lionel Mandrake a novembre 22, 2022 | 11:05
        Lionel Mandrake novembre 22, 2022 | 11:05
        I també tens la portuguesa, la colombiana, la peruana, l'equatoriana, l'argentina, amb els catalans del nord la francesa, la neerlandesa, l'italiana, la mexicana, la dels Estats Units d'Amèrica amb Texas, Florida, New Mexico, California dins... totes son seleccions de la unitat indivisible i inseparable d'Espanya una. El doctoret es creu llest però és un curt de gambals.Doc
  2. Icona del comentari de: Vendetta a novembre 21, 2022 | 22:26
    Vendetta novembre 21, 2022 | 22:26
    Xavi un altre botifler de merda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa