Món Esport
Brutal estripada de l’excap dels serveis jurídics del Barça contra Messi

Nou capítol en la sèrie dels escàndols que l’expresident del Futbol Club Barcelona Josep Maria Bartomeu, la seva junta i el seu entorn van dur a terme durant els anys del seu mandat. Aquest dijous s’ha destapat un nou cas que deixa en una pèssima posició qui va ser el seu cap de serveis jurídics en el club blaugrana, Roman Gómez Ponti. Concretament, s’ha publicat un cas d’un possible delicte de revelació de secrets, a través del qual s’ha publicat una brutal estripada de l’esmentat Gómez Ponti vers el millor jugador de tots els temps i de la història blaugrana, Leo Messi.

Cal, però, seguir l’ordre cronològic. Durant els últims anys, els contractes de Messi i d’un altre exjugador del Barça, Gerard Piqué, han estat filtrats a la premsa. El de l’argentí va ser publicat al diari El Mundo, mentre que a TV3 es va parlar del del barceloní. Doncs bé, aquest dijous, la Cadena SER ha informat que els Mossos d’Esquadra han trobat indicis que apunten que l’esmentat Gómez Ponti, juntament a l’exdirector general del club Òscar Grau, van ser els responsables d’aquestes filtracions.

Leo Messi i Gerard Piqué, durant un partit del Barça de la temporada 2019/2020 | Europa Press
Leo Messi i Gerard Piqué, durant un partit del Barça de la temporada 2019/2020 | Europa Press

Segons la policia catalana, tots dos, amb el coneixement de Bartomeu, “volien i pretenien” filtrar els contractes. Cal recordar que tant Messi com Piqué han estat les dues veus en contra de Bartomeu més reconegudes: ningú els ha criticat públicament tant com ells dos. Per tant, probablement per aquest motiu se’ls hauria volgut perjudicar amb aquest delicte. No seria la primera vegada que aquesta junta fa això. Dins de l’escàndol del Barçagate, ja es va demostrar que aquesta junta va vexar tots dos, a banda de l’exentrenador culer Pep Guardiola o l’actual president, Joan Laporta.

Tornant a les investigacions actuals, els Mossos han escorcollat els domicilis dels acusats del cas del Barçagate i les oficines del club, tot confiscant diversos dispositius electrònics per dur a terme la investigació. En primer lloc, han evidenciat que, efectivament, tenien la intenció de filtrar els contractes. Encara no se sap de ciència certa, és la sospita de la policia. I, en segon lloc, arran de les confiscacions, han trobat uns correus electrònics en els quals es troba l’estripada en qüestió a Messi.

L’escandalós correu electrònic que Gómez Ponti va enviar a Bartomeu

Tal com ha revelat El Periódico, Gómez Ponti va escriure correus electrònics a Bartomeu, amb còpia a Òscar Grau, en els quals es va referir a Messi com un “nan hormonat” o una “rata de claveguera”. El primer terme és la manera més despectiva possible de referir-se al flamant campió del món, tenint en compte la seva baixa estatura i que quan era un nen va haver de fer un tractament per rebre unes hormones que el seu cos no podia produir. I el segon no fa al·lusió a cap cosa personal del futbolista, si bé no deixa de ser també un insult molt greu, tenint en compte, a més, que Messi ha donat molt al club però també a la junta de Bartomeu, que va guanyar les eleccions de 2015 tot just després del segon triplet.

Bartomeu i Messi, en arxiu | FC Barcelona
Bartomeu i Messi, en arxiu | FC Barcelona

Concretament, com han provat els Mossos i com ha publicat El Periódico, Gómez Ponti va enviar a Bartomeu, durant el mes de gener de 2021, el següent correu electrònic: “Barto, de veritat, no es pot ser tan bona persona amb aquesta rata de claveguera. El club li ha donat tot i ell s’ha dedicat a marcar una dictadura de fitxatges, traspassos, renovacions, patrocinadors només per a ell, etc. Jo no ho podré fer mai, però a les xifres del seu contracte caldria sumar José Manuel Pinto, la renovació de Luis Suárez i la de Jordi Alba, o la comissió de renovació d’Ansu Fati (l’agent del qual és Rodrigo Messi [el seu germà]. Però si no sap ni llegir, i a sobre portava de soci un traficant de drogues).

“I sobretot, el cúmul de xantatges i desplantaments que el club i els que hi treballem hem patit d’aquest nan hormonat que li deu al Barça la vida… Ah! Però quan van mal dades (pandèmia) reps el seu mític whatsapp de “presi, baixa el sou als altres, però a mi i a Luis Suárez no ens toquis”. Tant de bo marxi entre la indiferència de la gent, que és el pitjor que pot passar-li (un pesseter més)”, va concloure.

Un text escandalós, que no demostra del tot que ell i Grau van ser els responsables de les filtracions, però que evidencia el mal que volien cometre. A conseqüència de la seva enemistat amb Messi, el volien deixar en la pitjor posició possible en termes públics. Ho van fer mig any després que el futbolista enviés el famós burofax l’estiu de 2020 a aquella junta, expressant el seu desig de marxar tot i la lletra petita del seu contracte.

Òscar Grau, en arxiu | Europa Press
Òscar Grau, en arxiu | Europa Press

A la meitat de la següent temporada, l’última del jugador a Can Barça, es va enviar aquest correu electrònic, en el qual se’l culpa de moltes coses negatives, i de buscar la protecció per a amics seus com Jordi Alba, Luis Suárez o l’exporter culer Pinto. És cridaner, però, que tot i aquest odi, no se’l deixés marxar quan ell ho va demanar.



Més notícies
Ronald Koeman i Leo Messi, durant la temporada 2020/2021 | Europa Press
Revelen una conversa entre Koeman i Bartomeu sobre la continuïtat de Messi
Notícia: Revelen una conversa entre Koeman i Bartomeu sobre la continuïtat de Messi
Comparteix
Pertany als dies abans del famós burofax de l'argentí, i ha estat publicada a la minisèrie 'FC Barcelona: una nova era'
Josep Maria Bartomeu, expresident del Futbol Club Barcelona | Europa Press
Reobren la querella de Jaume Roures a Bartomeu per injúries i calúmnies
Notícia: Reobren la querella de Jaume Roures a Bartomeu per injúries i calúmnies
Comparteix
El cas, corresponent al 'Barçagate' i també amb l'exdirectiu Jaume Masferrer com a implicat, havia quedat arxivat el passat mes d'abril
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça | Europa Press
El Barça estudia retirar-li el carnet de soci a Bartomeu
Notícia: El Barça estudia retirar-li el carnet de soci a Bartomeu
Comparteix
La decisió final dependrà de la resolució judicial del cas del Barçagate
Josep Maria Bartomeu i Pique durant l'acte de renovació del central | FC Barcelona
Acusacions molt greus contra Bartomeu per fets relacionats amb Piqué
Notícia: Acusacions molt greus contra Bartomeu per fets relacionats amb Piqué
Comparteix
Noves filtracions revelen detalls polèmics de l'època de Bartomeu a la presidència del Barça

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Massa mala olor a gener 12, 2023 | 20:40
    Massa mala olor gener 12, 2023 | 20:40
    El futbol professional és un fàstic i impresentable. Els sous del futbolistes per jugar -informació per a despistats, el futbol és un joc- son super exagerats fins al punt que qualsevol jugador dels que en diuen d'elit, cobra més en un mes (30 dies) que un català amb un sou mig (no pas mínim) durant una vida laboral de 40 anys... Sense comptar, drets d'imatge, publicitats, negocis que els solen fer els "papàs"... Tot plegat és vergonyós.
  2. Icona del comentari de: No volem inadaptats a Can Barça a gener 12, 2023 | 20:53
    No volem inadaptats a Can Barça gener 12, 2023 | 20:53
    Les hormones no van fer possible que en Messi aprengués la llengua del país que li va pagar els tractaments mèdics i el va peixar amb tanta abundància. Més val que no torni

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa