Món Esport
Braithwaite torna a la càrrega contra el Barça amb una forta acusació

Martin Braithwaite, jugador del Reial Club Deportiu Espanyol, ha concedit una entrevista al mitjà The Guardian en la vigília del debut de la selecció de Dinamarca, la seva, en el Mundial de Qatar, que s’ha acabat consumant amb un empat a zero contra Tunísia. I més enllà de repassar l’actualitat dels escandinaus, també ha parlat en clau Barça, tot recordant la seva sortida de l’equip blaugrana, l’estiu passat. Ho ha fet tot deixant entreveure que l’entitat catalana el volia fora i no pas per qüestions esportives.

Així recorda Braithwaite els seus últims mesos en el Barça

“És una bogeria, han passat moltes coses en un any”, ha dit el jugador en l’entrevista, tot recordant la seva trajectòria dels últims 365 dies. Després d’haver fitxat pel Barça de Josep Maria Bartomeu en la meitat de la temporada 2019/2020, va anar perdent protagonisme fins a patir una lesió l’estiu de 2021, que el va tenir apartat dels terrenys de joc mentre Xavi Hernández va ser contractat com a nou entrenador.

Martin Braithwaite, en un dels seus últims partits amb el Barça | Europa Press
Martin Braithwaite, en un dels seus últims partits amb el Barça | Europa Press

“Després de recuperar-me de la lesió, vaig pensar que continuaria. Estava preparat, em posaria a treballar, però vaig veure que no em necessitaven. Va ser estrany. Passen moltes coses, molta política. Havia demostrat que podia ser important, però no vaig tenir l’oportunitat“, ha lamentat. La seva situació va ser molt cridanera, ja que, després d’haver-se perdut 26 partits per lesió, va reaparèixer en el partit de Copa d’infaust record contra l’Athletic Club, per acabar sumant només onze minuts en els següents 24 partits (un partit contra l’Osasuna).

“Sabia que el club volia que marxés, i que no era per motius de futbol”

“Això forma part del joc, com es gestionen les empreses de vegades. Sabia que el club volia que marxés, però també sabia que no era per motius de futbol. Ja forma part del passat, és una experiència de vida. No passa res. No em prenc aquestes coses massa personalment. Em conec a mi mateix, el meu valor. La gent no em pot empènyer. És bastant obvi què estava passant, què estaven intentant fer, no només amb mi, sinó amb els altres. De vegades no dir res val més que mil paraules”, ha dit Braithwaite. Per tant, no ha detallat quin és el motiu pel qual, segons ell, el Barça el volia fora. Sigui com sigui, tractant-se d’un club esportiu, és una acusació greu.

A continuació, Braithwaite ha explicat el motiu pel qual va trigar tant a marxar del Barça, tenint en compte que ja coneixia la negativa del cos tècnic i de la junta directiva: “Aquesta és una bona pregunta. No és que em negués a marxar. Em divertia llegint els diaris cada dia: tothom tenia una opinió. Jo també volia que les coses anessin més ràpid. Quan va venir l’Espanyol vaig pensar: “Uau, això ha de passar””.

Martin Braithwaite, durant la seva presentació a l'Espanyol | RCD Espanyol
Martin Braithwaite, durant la seva presentació a l’Espanyol | RCD Espanyol

“Vaig trigar molt a marxar perquè havia de ser així. Arriben les oportunitats, però cal estar preparat. He estat entrenant moltíssim. Vaig portar el meu entrenador personal de vacances. De vegades, la meva dona no era gaire feliç. Sabia que trobaria un club. A l’Espanyol he demostrat que estic en forma, millor cada dia. No podria haver fet més, construint fonaments mentre tothom es relaxava. Sabia que tenia el Mundial”. En 58 partits disputats amb la samarreta del Barça, Braithwaite va fer 10 gols i 4 assistències.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa