Món Esport
Surten a la llum les greus converses entre Bartomeu i els periodistes afins

A mesura que avança la investigació del Barçagate van apareixent nous detalls sobre la manera amb la qual Josep Maria Bartomeu governava el Futbol Club Barcelona i les diverses irregularitats que l’han posat sota el focus de la sospita. Ara, el diari The Objective ha revelat noves informacions respecte a la relació de Bartomeu amb la premsa. Segons es va saber fa poc, els Mossos d’Esquadra l’investiguen per haver utilitzat diners del club per pagar periodistes afins a ell. Ara s’ha sabut que utilitzava empreses fantasma per desviar fons del Barça a aquests periodistes.

Bartomeu i Masferrer deien als periodistes afins a qui havien d’atacar

El diari The Objective també ha aportat les proves que investiga la policia i que deixen Bartomeu i la seva cúpula directiva totalment acorralats. S’han revelat converses en missatges de text entre l’expresident i els dos periodistes que estan sota sospita fins al moment, Albert Lesan i Marçal Lorente, on se’ls diu que cobraran diners (factures entre 20.000 i 30.000 euros) i que ho faran a través d’empreses que no són el Barça. També queda assenyalat qui era la mà dreta de Bartomeu, Jaume Masferrer, que parlava amb aquests periodistes de què havien de dir per afavorir la seva junta directiva o a qui havien d’atacar, com per exemple Joan Laporta o Víctor Font.

L’expresident del Barça va desviar fons del club a través d’empreses fantasma

En totes aquestes noves informacions que han aparegut també s’han revelat els noms de dues empreses que són les que haurien actuat de pantalla per desviar els fons del Barça a aquests periodistes Són Tormena de Acero SL, gestionada per José María Pasquín, i Amalgama Marketing SL, propietat de Miquel Sambola. Aquest darrer va treballar en la campanya electoral de Bartomeu de 2015 i també està enfangat per un altre cas del Barçagate. Quan Sambola era gerent i president d’honor del Club Esportiu Laietà, aquesta entitat va rebre 1,5 milions d’euros per possibles molèsties causades per la construcció de l’Espai Barça, quan aquesta encara no havia ni començat.

Bartomeu va pagar més de set milions d’euros a mitjans de comunicació durant el seu mandat

Finalment, The Objective també revela documents del club durant el mandat de Bartomeu on es pot veure que pagar més de set milions d’euros a diversos mitjans de comunicació. En aquest cas, però, les factures responen, probablement, a publicitat publicada a la premsa, ja que hi ha molta premsa escrita entre aquests pagaments. En qualsevol cas, els Mossos també treballen amb aquests documents per esclarir quina era la relació de Bartomeu amb els mitjans de comunicació i si pagava a algun altre periodista perquè li anés a favor, com feia amb Albert Lesan i Marçal Lorente.



Més notícies
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça | Europa Press
Resposta molt dura de Bartomeu als Mossos per les últimes investigacions
Notícia: Resposta molt dura de Bartomeu als Mossos per les últimes investigacions
Comparteix
L'expresident del Barça ha presentat un escrit d'al·legacions al jutjat d'instrucció pels presumptes pagaments a periodistes amb diners del club
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça | FC Barcelona
Bartomeu, investigat per ‘comprar’ periodistes amb diners del Barça
Notícia: Bartomeu, investigat per ‘comprar’ periodistes amb diners del Barça
Comparteix
Els periodistes Marçal Lorente i Albert Lesan haurien rebut diners del club a través de terceres empreses i sota conceptes ficticis
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça | Europa Press
L’equip de Bartomeu, implicat en les filtracions sobre Messi i Piqué
Notícia: L’equip de Bartomeu, implicat en les filtracions sobre Messi i Piqué
Comparteix
Els Mossos impliquen Òscar Grau i Román Gómez Ponti per un suposat delicte de revelació de secrets en els contractes de Leo Messi i Gerard Piqué
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça | Europa Press
L’equip de Bartomeu, implicat en les filtracions sobre Messi i Piqué
Notícia: L’equip de Bartomeu, implicat en les filtracions sobre Messi i Piqué
Comparteix
Els Mossos impliquen Òscar Grau i Román Gómez Ponti per un suposat delicte de revelació de secrets en els contractes de Leo Messi i Gerard Piqué

Comentaris

  1. Icona del comentari de: RAMON A a febrer 22, 2023 | 11:30
    RAMON A febrer 22, 2023 | 11:30
    Es sorprenen amb quines mans esta el BARCA
  2. Icona del comentari de: Pol a febrer 22, 2023 | 13:25
    Pol febrer 22, 2023 | 13:25
    Quina peça aquest Bartomeu, els associats al FCBarcelona es varen ben lluir escollint aquest individu com a president ( 2014 / 2020) de l'entitat esportiva. A sobre al seu predecessor Rosell ( 2010 / 2014 ) el varen confondre amb un independentista, és a dir uns delators el varen assenyalar com a independentista, la justícia lawfare patriòticoespanyola va "actuar" i el va engarjolar "preventivament" durant dos anys (?!) i el primer dia del judici el varen alliberar (?!). Un cas ben punyent del lawfare de la justícia espanyola i a sobre el varen confondre considerant-lo un independentista català. Bartomeu, mentre, va fer tot el possible per a espanyolitzar ridículament el FCBarcelona, mitjançant la contractació d'agències que emetien missatges fakes a les "xarxes socials", creació de comptes falsos de "xarxes socials", compra de periodistes...etc amb els diners del Club què és més que un Club, quin escàndol, sembla mentida com els afeccionats al futbol, al barça, es varen deixar ensarronar i marcar tants de gols a pròpia porta.
  3. Icona del comentari de: Blaugrana a febrer 22, 2023 | 13:36
    Blaugrana febrer 22, 2023 | 13:36
    A Rosell el varen delatar i confondre amb un independentista i el varen castigar amb dos anys de presó sense cap judici ni res semblant. Bartomeu que va fer tot el possible per espanyolitzar el Futbol Club Barcelona, eixirà indemne de tota la seva corrupció, i de les acusacions que la pròpia justícia espanyola filtra ( com és pregon costum espanyol) car com a botifler el protegiran des de l'statu quo espanyol, n'és un col·laborador, ho va demostrar abastament i visible i com qui no vol la cosa, potser per a que no li esdevingués, el confonguéssin, com a en Rosell.
  4. Icona del comentari de: Sepet a febrer 22, 2023 | 19:23
    Sepet febrer 22, 2023 | 19:23
    Són rates de dues potes. I demano disculpes a les de quatre doncs no hi poden fer res. A la presó hi falta gent.
  5. Icona del comentari de: Això és Espanya a febrer 22, 2023 | 20:11
    Això és Espanya febrer 22, 2023 | 20:11
    El cas de Sandro Rosell detingut il·legalment durant dos anys per l'estat espanyol és molt, molt greu i molt fort. Això és el què deia la seva dona, respecte a l'empresonament a Madrid : “Hi ha una visita setmanal de 40 minuts que és la del locutori, a través del vidre. Aquesta visita és una mica desagradable perquè no sempre funcionen bé els telèfons, fer 1.200 quilòmetres per a estar 40 minuts parlant a través del vidre és dur. Però, ens donem ànims." A Rosell el varen empresonar il·legalment, és a dir es va tractar d'un segrest d'estat espanyol, per pertànyer al nostre G.O.I. però ell no és ni independentista actiu, ni tant sols segurament independentista. Jo sí que soc independentista, a més de demòcrata, evidentment, respecto tothom, és clar, per això cal denunciar la guerra lawfare de la justícia espanyola per a un G.O.I. determinat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa