Món Esport
La increïble notícia econòmica del Barça que ha donat Laporta

Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, ha estat entrevistat aquest divendres a RAC1 i, més enllà d’analitzar amb profunditat la marxa de Xavi Hernández de la banqueta al final d’aquesta temporada, ha parlat també de l’àmbit econòmic del club. I la notícia que ha donat és increïble. Segons Laporta, aquest any 2024 serà, per fi, el de la recuperació financera de l’entitat culer: “Quan aconseguim el pressupost que ens hem marcat, aconseguirem superar una de les etapes més fosques de la història del Barça”.

Laporta anuncia que el Barça està a punt de culminar la recuperació econòmica

Laporta ha assegurat que, de cara al mercat de fitxatges de l’estiu vinent, el Barça estarà per fi en la desitjada norma de l’1-1. Això significa que podrà gastar els mateixos diners que ingressi i deixarà d’estar castigat per LaLiga amb el 4-1 o 3-1. És a dir, el fair play financer tornarà a estar en ordre: “Està previst que ho aconseguim sense la necessitat de vendre jugadors. Estem a punt de reestructurar el deute amb LaLiga. Hem d’acabar de reduir la massa salarial”. Laporta també ha afirmat que no serà necessari activar cap altra palanca per aconseguir-ho: “Que Libero ens degui quaranta milions (per Barça Vision) no vol dir que no puguem tenir fair play“.

Joan Laporta, president del Barça, a l'Assemblea General Ordinària 2023 | @FCBarcelona
Joan Laporta, president del Barça, a l’Assemblea General Ordinària de 2023 | FC Barcelona

Les claus per poder finalitzar la salvació econòmica són les següents: “Han d’arribar més patrocinadors, cosa que ja està passant, i hem de reduir despeses de l’entitat, cosa que també hem aconseguit, de moment, en un 22%. S’està treballant molt bé”. Així doncs, ha defensat per activa i per passiva que el Barça no s’haurà de convertir en una Societat Anònima Esportiva, ni en “una opció mixta, com el Bayern de Munic”.

Finalment, també ha celebrat que les obres de l’Espai Barça van segons el previst pel que fa a terminis i la construcció del nou Camp Nou serà una de les claus de la recuperació del club: “A finals d’any tornarem a jugar al Camp Nou. Això és fonamental per a la viabilitat del Barça. Tornarem a estar al capdavant del món en infraestructura esportiva”. Pel que fa a la marca de la samarreta, Laporta ha confirmat que el club no està “content” amb Nike i que està explorant opcions per millorar aquesta situació.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lagarto a febrer 02, 2024 | 14:37
    Lagarto febrer 02, 2024 | 14:37
    Ja, ja, ja, me parto.....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa