Món Esport
Revelen el contingut dels informes arbitrals del fill de Negreira

Aquest dimarts, el diari Sport ha revelat el contingut dels informes que el fill de l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira ha elaborat durant dues dècades per al Futbol Club Barcelona. Uns informes que giraven en torn els àrbitres de LaLiga que dirigien partits dels blaugranes i dels seus rivals.

Tal com ha explicat el mitjà citat, el fill d’Enríquez Negreira, Javier Enríquez Romero, realitzava fins a un màxim de sis informes cada jornada per al club blaugrana. En feia alguns abans, i d’altres en acabar el cap de setmana. En els primers, analitzava els àrbitres que dirigirien a posteriori els partits tant del primer equip blaugrana com del filial.

En els restants, es feia un informe de com havia estat l’actuació arbitral en els partits dels dos equips esmentats i, alhora, dels partits del Reial Madrid i de l’Atlètic de Madrid, clubs que en moltes temporades han competit pel títol de LaLiga. Els blancs són, de fet, l’equip amb més lligues guanyades, amb un total de 35, mentre que els matalassers són els tercers màxims guanyadors de la història, per darrere del Barça, amb onze títols.

Joan Laporta, a la llotja del Camp Nou | Europa Press
Joan Laporta, a la llotja del Camp Nou | Europa Press

Enríquez Romero analitzava tot el que feien els àrbitres

En els informes que elaborava Enríquez Romero, es feia un perfil dels àrbitres, amb dades personals i anàlisis de característiques tècniques, com ara la col·locació en el terreny de joc, la seva relació amb els jugadors, la predisposició per ensenyar targetes grogues i vermelles o si deixa jugar o, en canvi, assenyala moltes faltes. Finalment, s’analitzava la feina de l’àrbitre en qüestió en partits del Barça de temporades anteriors, per fer una comparació.

Un dels exemples compartits pel diari Sport ha estat una taula que Enríquez Romero va elaborar amb decisions errònies de l’àrbitre Clos Gómez durant un partit entre el València i l’Atlètic de Madrid, corresponent a la temporada 2016/2017 (encara sense VAR), disputat a Mestalla i amb una victòria visitant per 0-2.

Entre altres, Enríquez Romero va assenyalar que Saúl Ñíguez va rebre una puntada dins de l’àrea rival que no va acabar amb la senyalització del penal, i que en un penal que van fallar els del Cholo Simeone, el porter Diego Alves es va avançar il·legalment i el llançament s’hauria d’haver repetit.



Més notícies
L'àrbitre Arberola Rojas i els seus assistents, escalfant abans d'un partit de LaLiga | Europa Press
Revelen el contingut dels informes arbitrals del fill de Negreira
Notícia: Revelen el contingut dels informes arbitrals del fill de Negreira
Comparteix
Javier Enríquez Romero analitzava l'actuació dels col·legiats en els partits del Barça, el Madrid i l'Atlètic
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
El Barça contraataca en el cas Negreira i demanda periodistes difamadors
Notícia: El Barça contraataca en el cas Negreira i demanda periodistes difamadors
Comparteix
El club comença a aplicar el "ens defensarem, i també atacarem" que ha pronunciat recentment Laporta
Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Apareix una prova molt misteriosa enmig del cas Negreira
Notícia: Apareix una prova molt misteriosa enmig del cas Negreira
Comparteix
Una nota d'un exdirectiu del Barça afegeix encara més interrogants en aquest cas
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Hisenda no troba proves de pagaments del Barça a àrbitres via Negreira
Notícia: Hisenda no troba proves de pagaments del Barça a àrbitres via Negreira
Comparteix
L'Agència Tributària és molt contundent amb la Fiscalia: "No consta que els diners servissin per influir en els resultats"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa