Món Esport
La justícia anul·la inscripció de Gavi amb el primer equip del Barça

El jugador del Futbol Club Barcelona Gavi podria haver de tornar a jugar de nou amb el primer equip amb fitxa del filial blaugrana després que un jutjat hagi aixecat les mesures cautelars que, en contra de LaLiga, van permetre al club inscriure el migcampista amb el primer equip, l’últim dia del mercat d’hivern. “LaLiga ha rebut notificació del Jutjat mercantil de Barcelona, informant de l’aixecament de les mesures cautelars acordades el 31 de gener de 2023 pel cas Gavi, pel fet que el Barcelona no va complir amb els terminis establerts per a la presentació de la demanda principal”, ha explicat LaLiga als mitjans.

Amb aquesta decisió judicial, per defectes de forma de la demanda interposada pel Barça per poder inscriure el jugador del filial amb el primer equip i fer efectiva així la seva renovació fins a 2026, el jugador podria haver de jugar una altra vegada amb fitxa del filial el que resta de temporada. En l’àmbit esportiu, l’andalús podria continuar jugant a la Lliga i a la Copa amb normalitat. Això sí, el dorsal 6, reservat per a jugadors de la primera plantilla, podria desaparèixer de la seva samarreta i haver de recuperar el 30.

L’embolic amb la inscripció de Gavi al primer equip del Barça

El problema rau en el fet que l’anterior contracte de Gavi acabava al final d’aquesta temporada i, si el jutjat rebutja la inscripció de Gavi amb el primer equip i LaLiga no dona per bo el nou contracte -signat el setembre de 2022-, el jugador quedaria lliure de manera automàtica. El 31 de gener de 2023, el Barça va aconseguir inscriure Gavi amb el primer equip -i amb el nou contracte- gràcies al mateix jutjat que ara aixeca les cautelars.

Gavi, jugador del FC Barcelona | Europa Press
Gavi, jugador del FC Barcelona | Europa Press

Aleshores, per al Barça, la primera resolució reconeixia la “posició de domini” de LaLiga i considerava que existia un “principi de legitimitat” en la seva pretensió i “que la no inscripció del jugador abans del tancament de la finestra implicaria la llibertat d’aquest i, per tant, un perjudici molt greu i irreparable” per a l’entitat. Davant aquella sentència, LaLiga va anunciar que recorreria la decisió per via judicial, però va confirmar que el migcampista andalús seria inscrit en el primer equip del Barça en compliment de l’auto de mesures cautelars. Ara, amb el recurs de LaLiga acceptat pel Jutjat Mercantil número 10 de Barcelona, la inscripció quedaria anul·lada i Gavi tornaria a ser inscrit, que no a jugar, amb el filial a l’espera d’un proper moviment judicial del Barça, que considera que no hi va haver defectes de forma en la demanda per inscriure el migcampista.



Més notícies
Els jugadors del Barça i l'Athletic, abans del partit a San Mamés | FC Barcelona
El gran assenyalat del partit del Barça contra l’Athletic a San Mamés
Notícia: El gran assenyalat del partit del Barça contra l’Athletic a San Mamés
Comparteix
Robert Lewandowski manté les males sensacions: ha desaprofitat dues ocasions clares de gol
Joan Laporta i Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | FC Barcelona
El govern espanyol també es personarà contra el Barça pel cas Negreira
Notícia: El govern espanyol també es personarà contra el Barça pel cas Negreira
Comparteix
El Consell Superior d'Esports segueix el camí iniciat pel Madrid i es personarà com a acusació particular
Xavi Hernández, a San Mamés | Europa Press
Xavi defensa el Barça amb contundència pel cas Negreira
Notícia: Xavi defensa el Barça amb contundència pel cas Negreira
Comparteix
"Jutjar abans de temps no és bo per a la societat", ha afirmat l'entrenador blaugrana després del partit contra l'Athletic Club
Gil Manzano, durant l'Athletic-Barça | Europa Press
Així seran totes les polèmiques arbitrals del Barça a partir d’ara
Notícia: Així seran totes les polèmiques arbitrals del Barça a partir d’ara
Comparteix
Sense que s'hagi demostrat res del cas Negreira, sembla que els blaugranes ja són culpables

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa