Món Esport
El Barça fitxa Andreu Van den Eynde, advocat del Procés, pel cas Negreira

Ajuda externa i de primer nivell. Segons ha pogut saber Món Esport, el Futbol Club Barcelona ha encarregat els serveis de l’advocat català Andreu Van den Eynde per fer l’informe de Compliance intern del club arran del cas Negreira. Es tracta d’una investigació encarregada pels serveis tècnics del club per detectar irregularitats en les normes internes del Barça. És un encàrrec d’informe específic de situació de l’entitat blaugrana per aclarir si s’ha registrat algun incompliment en el conjunt de l’estructura financera, empresarial o tècnica del club.

De fet, el despatx de Dret Penal de Van den Eynde té l’auditoria penal o Compliance (compliment normatiu) com una de les principals activitats, així com en dret penal preventiu de nivell corporatiu. En aquest cas, el fitxatge de Van den Eynde, conegut per la seva participació en el judici del Procés i com l’advocat que va aconseguir establir la “doctrina Junqueras” a la Justícia europea pel reconeixement dels eurodiputats catalans, respon a la direcció tècnica de Compliance del Club, a mans d’un altre advocat, Sergi Atienza.

Andreu van den Eynde, advocat català, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Andreu van den Eynde, advocat català, en una imatge d’arxiu | Europa Press

L’especialitat en informes preventius d’assessorament o forense de les empreses és una de les característiques d’aquest advocat, que té un equip integrat per fer aquesta mena d’informes interns. Aquesta tasca inclourà, segons fonts coneixedores del cas, tant una revisió i actualització de l’actual Compliance, com un informe actualitzat de la situació. La participació d’aquest despatx s’ha accelerat arran del cas Negreira, que ha embolicat el Barça en una denúncia de la Fiscalia per pagaments a l’empresa DASNIL 95, propietat de l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira. Precisament, el cas ha agafat una forta embranzida després que la Fiscalia General de l’Estat l’hagi passat a la Fiscalia Anticorrupció.

Andreu van den Eynde, un dels advocats del judici del Procés

Andreu van den Eynde és un advocat català de quaranta-vuit anys conegut per haver representat polítics com Oriol Junqueras o Raül Romeva en el judici al Procés independentista català. Va protagonitzar algunes escenes de tensió amb el jutge Manuel Marchena que van tenir transcendència mediàtica. A més a més, també el seu telèfon mòbil va ser intervingut pel programari Pegasus en el marc del Catalangate, l’operació d’espionatge contra membres del moviment independentista, advocats i periodistes catalans. Anecdòticament, també destaca per ser guitarrista de bandes de punk, ska, rock i metall.



Més notícies
La Fiscalia Anticorrupció, en una imatge d'arxiu | Europa Press
La Fiscalia Anticorrupció assumeix la investigació del cas Negreira
Notícia: La Fiscalia Anticorrupció assumeix la investigació del cas Negreira
Comparteix
Pas de gegant del ministeri públic en relació amb el cas del Barça i els àrbitres
Florentino Pérez, Emilio Butragueño i Manolo Sanchis, durant el funeral d'Amancio | Europa Press
El Madrid es personarà contra el Barça pel cas Negreira
Notícia: El Madrid es personarà contra el Barça pel cas Negreira
Comparteix
Així ho ha decidit la Junta Directiva convocada aquest migdia per Florentino Pérez
Joan Laporta i Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | FC Barcelona
El govern espanyol també es personarà contra el Barça pel cas Negreira
Notícia: El govern espanyol també es personarà contra el Barça pel cas Negreira
Comparteix
El Consell Superior d'Esports segueix el camí iniciat pel Madrid i es personarà com a acusació particular
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Contundent missatge de Laporta sobre el cas Negreira
Notícia: Contundent missatge de Laporta sobre el cas Negreira
Comparteix
"Culers, estigueu tranquils", assegura el president del Barça

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a març 14, 2023 | 21:05
    Doctor Strangelove març 14, 2023 | 21:05
    Però si és un loser! Ja vam veure el paperot que va fer durant el judici als hiperventilats! Serà que no hi ha bons advocata a Catalunya: Martell, Melero, Molins,.... En fi, ja s'ho trobaran! Doc.
  2. Icona del comentari de: Pau M… a març 14, 2023 | 22:11
    Pau M… març 14, 2023 | 22:11
    L’advocat de l’Oriol Junqueras? Ja heu begut oli ……
  3. Icona del comentari de: JordiP a març 15, 2023 | 09:55
    JordiP març 15, 2023 | 09:55
    No cal investigar el Barça. Són tan pardalets que han documentat legalment totes les factures i els pagaments. Ja han presentat la comptabilitat oficial i poca cosa més poden probar-se. A qui cal investigar és al Negreira, les seves activitats, els seus comptes corrents i inversions i les facturacions. On ha anat aquesta muntanya de diners? La fiscalia gosa creure que als mateixos que els han pagat. O sigui: al Barça, als seus empleats i/o als directius. Això no es pot tolerar! És que cap altre club va caure en les xarxes del Negreira? És que cap àrbitre de l'època declararà en el judici? Per què el jutge inadmet la querella de l'àrbitre català? Per què aquest afer explota ara, precisament quan el Barça es destaca en la Lliga? Des de quan tenia la fiscalia aquest afer en cartera??
  4. Icona del comentari de: De què jugarà Van den Eynde al Barça? a març 15, 2023 | 11:49
    De què jugarà Van den Eynde al Barça? març 15, 2023 | 11:49
    Serà defensa central el rocker Van den Eynde?. Com a advocat no ho veig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa