Món Esport
Catalanofòbia gratuïta contra una piulada del Barça
  • CA

Nou cas de catalonofòbia relacionat amb el Futbol Club Barcelona. La projecció mundial de l’entitat blaugrana comporta una visibilització internacional del català i això indigna algunes persones, que no toleren que es parli o s’escrigui en aquesta llengua. Això és el que ha passat en una piulada del club, en la qual s’ha anunciat la roda de premsa on el Kun Agüero anunciarà la seva retirada del futbol a causa dels problemes cardíacs que pateix. En el tuit en el qual s’ha explicat, en català, que hi haurà aquesta compareixença, un usuari ha escrit el següent: “En polaco OK pero puede traducir en castellano ???? El kun es internacional“.

Si aquesta piulada ja demostra una intolerància greu, també corrobora que aquest usuari de Twitter no és cap geni, ja que el Barça ha compartit aquest missatge a tots els seus comptes d’aquesta xarxa social, els quals estan redactats en fins a nou llengües diferents, entre les quals s’inclou el castellà. Això li ha fet notar un usuari, però el catalanòfob en qüestió no s’ha donat per satisfet amb aquesta explicació: “Vamos a ver , ya entiendes porque el Barcelona nunca será tan grande como el Real Madrid , habéis conseguido tripletes , a los mejores jugadores del mundo… pero por insistir en un dialecto , siempre estaréis como estáis ahora hundidos …Cer-doooo“.

Des de l’arribada de Joan Laporta a la presidència del club, el català ha guanyat pes en l’entitat blaugrana. Tanmateix, el fet de compartir els missatges per Twitter en diversos idiomes és quelcom que succeeix des de fa temps. És per aquest motiu que es tracta d’un cas de catalanofòbia totalment gratuït, que no respon a la realitat del Futbol Club Barcelona. En qualsevol cas, tampoc no passaria res si el Barça només escrivís les seves piulades en català, ja que, abans que res, és l’idioma principal del club.



Més notícies
Erling Haaland, durant un partit | Europa Press
El fitxatge de Haaland per al Barça és una opció real
Notícia: El fitxatge de Haaland per al Barça és una opció real
Comparteix
Laporta s'ha reunit amb Mino Raiola, el seu agent, i treballa amb CVC per arribar a un acord
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi lamenta el resultat del sorteig de l’Europa League
Notícia: Xavi lamenta el resultat del sorteig de l’Europa League
Comparteix
"Ens ha tocat un rival de Champions", s'ha queixat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: vado a desembre 14, 2021 | 15:42
    vado desembre 14, 2021 | 15:42
    diu l'article al final "És per aquest motiu que es tracta d’un cas de catalanofòbia totalment gratuït, que no respon a la realitat del Futbol Club Barcelona" . i jo hem pregunto: hi ha qualsevol situació que justifiqui la catalanofòbia o qualsevol xenofòbia?. No podem assumir que per utilitzar el català una persona o entitat sigui insultada o tractada despectivament. La critica als actes o afirmacions d'una persona o d'una entitat no poden estar basades en la xenofobia o la desconsideració.
  2. Icona del comentari de: RAMON A a desembre 14, 2021 | 17:12
    RAMON A desembre 14, 2021 | 17:12
    JO CREC QUE EN POCS LLOCS DEL MON ES TROBARIA ESCORIA COM AQESTA I QUE NO SEN DONGIN COMPTE
  3. Icona del comentari de: No volem inadaptats a Can Barça a desembre 14, 2021 | 19:25
    No volem inadaptats a Can Barça desembre 14, 2021 | 19:25
    Les crítiques de tota aquesta xusma honoren el Barça i el senyor Laporta
    • Icona del comentari de: Joan Daniel a desembre 15, 2021 | 14:19
      Joan Daniel desembre 15, 2021 | 14:19
      Aquest personatge no fa rés més que seguir els guiats de molts polítics, principalment de PP, C's, VOX entre altres, com alguns "intel·lectuals", si a ells no tan sols s'els hi permet si no que s'els hi aplaudeix, que espereu. Si això no ès sembrar l'odi, ja em direu que és.
  4. Icona del comentari de: Joan Daniel a desembre 15, 2021 | 14:18
    Joan Daniel desembre 15, 2021 | 14:18
    Aquest personatge no fa rés més que seguir els guiats de molts polítics, principalment de PP, C's, VOX entre altres, com alguns "intel·lectuals", si a ells no tan sols s'els hi permet si no que s'els hi aplaudeix, que espereu. Si això no ès sembrar l'odi, ja em direu que és.
  5. Icona del comentari de: ARLEKINAT a desembre 15, 2021 | 18:45
    ARLEKINAT desembre 15, 2021 | 18:45
    A un personatge com aquest, la millor resposta és ignorarlo, no val la pena, emprenyar-si, si més no això ens ha de donar més força per fer el que fem i defensar el que es la nostre cultura, i els que no l'entenguin que s'hi posin fulles, que per això és un club CATALÀ.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa