La segona unitat del Barça manté la dinàmica guanyadora (76-63)

El primer equip masculí del Barça de bàsquet s’ha imposat amb claredat al Casademont Saragossa al Palau Blaugrana, en un partit on la segona unitat culer ha tingut el protagonisme (76-63). El duel també ha estat fortament marcat per la notícia que s’ha conegut poques hores abans de l’inici, que ha estat la retirada del llegendari Pau Gasol als 41 anys, després de disputar un últim curs com a blaugrana. El Palau l’ha homenatjat al minut 16, ja que és el dorsal que gairebé sempre ha lluït, i, de fet, hi ha l’opció que acabi sent retirat al pavelló del Barça.

Pel que fa al duel contra el Saragossa en qüestió, Sarunas Jasikevicius ha donat protagonisme a jugadors menys habituals. Les grans estrelles i els grans referents d’aquest inici de curs, com són Nikola Mirotic o Cory Higgins, no han tingut tants minuts com acostuma a ser, però la segona unitat ha respost amb molta solvència i el marcador no ha perillat en cap moment. El Barça ha marcat el ritme del partit des del primer quart, en el qual el parcial ha estat clarament blaugrana, i a partir d’aquí els de Saras s’han encarregat de gestionar aquesta diferència.

Els jugadors més destacats del Barça han estat Nigel Hayes i Sertac Sanli, que a poc a poc van entrant en la dinàmica de l’equip, i Pierre Oriola i Nico Laprovittola, que s’han volgut reivindicar amb una bona actuació. D’aquest partit contra el Saragossa també destaca el debut del jove Michael Caicedo. Amb només quatre minuts, ha tingut l’oportunitat d’anotar un puntet. Aquest duel es correspon a l’avançament de la jornada sis, així que el Barça i els aragonesos han jugat abans que els altres rivals. Per aquest motiu, els de Saras se situen líders de la classificació, amb un triomf de marge sobre el Reial Madrid, malgrat que tots dos conjunts han fet ple de victòries.