Barça, Juventus i Madrid titllen com a “inacceptables” les amenaces de la UEFA

Els clubs destaquen el seu deure a trobar solucions a l'actual situació del futbol sense xantatges

Després del comunicat de la UEFA d’ahir, Barça, Madrid i Juventus han contestat amb contundència. El club blaugrana, en un comunicat més llarg dels usuals, lamenta les “pressions, amenaces i ofenses” que han rebut perquè abandonin el projecte de la Superlliga. Segons el comunicat, els clubs tenen “la responsabilitat i el dret d’aportar solucions a l’ecosistema del futbol a través de propostes concretes per mitjà del diàleg constructiu”, i titllen “d’inacceptable” el comportament de la UEFA en un estat de dret.

Els clubs afegeixen que la Superlliga “era entesa pels 12 clubs fundadors com una oportunitat única per a oferir als seguidors de tot el món el millor espectacle possible i augmentar l’interés global per l’esport”. A més, s’afegeix que es cometria una greu irresponsabilitat si no es cerqués una solució des del diàleg i el dret.

A més a més, els clubs lamenten “profundament” que els que consideren clubs “amics” i socis fundadors que han abandonat el projecte, es trobin ara en “una postura incoherent -i inconsistent- després d’assumir en el dia d’ahir uns certs compromisos amb UEFA”.

D’altra banda, el club blaugrana es mostra comprensiu amb la postura d’alguns aficionats i sectors del negoci del futbol: “Som plenament conscients de la diversitat de reaccions, en molt diversos àmbits, que ha produït la iniciativa de la Superlliga i, en conseqüència, de la necessitat de reflexionar sobre els motius que han generat aquestes reaccions i reconsiderar el plantejament proposat en el qual resulti necessari”.

Més informació

Nou comentari