El Barça fa bones les excuses de Koeman (1-1)

La reacció dels jugadors del Barça a la marxa de Ronald Koeman no ha estat l’esperada pels aficionats culers. Els blaugranes han empatat contra l’Alabès en un partit que no s’ha diferenciat gaire del que s’ha vist fins ara durant la temporada i queden a vuit punts del lideratge. Els locals han fet uns primers minuts molt bons, però han anat de més a menys. Memphis ha avançat l’equip de Sergi Barjuan, però els culers no han estat capaços d’aguantar el seu avantatge més de tres minuts.

La primera aproximació del Barça ha arribat al minut 7. Eric Garcia s’ha endinsat a l’àrea rival i ha tractat d’assistir Agüero. Però l’argentí ha reaccionat tard, ha controlat sense angle per xutar i ha tractat de fer una centrada per a Dest sense èxit. L’equip blaugrana s’ha mostrat molt animat a l’inici del duel i ha dut a terme alguna jugada col·lectiva que ha rebut els aplaudiments del Camp Nou encara que no acabés amb un xut entre els tres pals.

El mateix Eric García ha estat el protagonista de la següent oportunitat del Barça. El central ha fet una rematada a la sortida d’un córner que ha obligat a Sivera ha llençar-se a terra per impedir el gol. Poc després, Agüero ha fet el seu primer intent de buscar el gol en una acció de contracop. El xut de l’argentí des de fora de l’àrea ha marxat desviat.

Després de mitja hora de domini aclaparador blaugrana, l’Alabès ha disposat d’una bona ocasió a pilota aturada. Rubén Duarte ha enviat una centrada a l’àrea que Edgar Méndez ha rematat fora per ben poc. El Barça s’ha diluït a l’últim quart d’hora de la primera meitat i durant aquest tram de partit el més destacat ha estat que Agüero ha hagut d’abandonar el terreny de joc. El davanter ha fet mostres als serveis mèdics de tenir problemes respiratoris i Coutinho ha hagut de substituir-lo. De fet, l’argentí ha abandonat l’estadi en ambulància seguint el protocol habitual d’aquestes situacions.

El segon temps ha començat de la millor manera per l’equip blaugrana, ja que Memphis tan sols ha trigat tres minuts a avançar el Barça. L’holandès ha fet un xut perfectament col·locat des de fora de l’àrea amb la cama dreta que ha anat directament a l’escaire de la porteria visitant.

Però l’alegria li ha durat tres minuts al Camp Nou. Joselu ha sorprès la defensa blaugrana filtrant una passada a l’àrea amb un toc magistral d’esperó. Rioja ha recollit l’assistència per driblar Ter Stegen i marcar a porteria buida. Coutinho ha intentat respondre immediatament amb un xut molt semblant al que ha suposat el gol de Memphis, però Sivera ha refusat la pilota.

Un dels gols de la jornada no ha arribat al minut 59 per ben poc. Gavi s’ha desfet de tres rivals abans d’assistir Memphis en boca de gol. Però el xut del davanter ha impactat al pal. Tot seguit, ha estat Nico qui ha servit una passada magistral a l’holandès. Però Memphis tampoc ha convertit en gol aquesta jugada d’un contra un i ha estavellat la pilota al cos de Sivera.

Els nervis al Camp Nou ja eren una realitat quan ha arribat l’enèsima mala notícia en forma de lesió de la temporada. Al minut 70, Piqué ha hagut d’abandonar el camp amb molèsties sent substituït per Lenglet. Sergi Barjuan ha aprofitat aquesta tanda de canvis per fer entrar Riqui Puig, que ha rebut una gran ovació de l’afició blaugrana. Però amb l’entrada dels jugadors de refresc tampoc semblava a prop el gol de la victòria i el tècnic culer ha decidit introduir-ne dos més quan quedaven deu minuts. Abde ha debutat amb el primer equip i també ha entrat Balde.

Coutinho ha disposat de la darrera oportunitat dels locals en falta enganxada a la línia de l’àrea. El tir del brasiler ha sortit per sobre del travesser tot i el hype que ha generat al Camp Nou que ell fos l’encarregat de xutar. Els darrers minuts han servit per deixar palesa la desesperació tant dels jugadors com de l’afició. Els blaugranes han buscat el gol de la victòria, però la manca d’idees ha impedit que la defensa visitant patís en excés per assegurar l’empat.