Sense miracle a Munic i el Barça jugarà l’Europa League (3-0)

El Barça ha quedat eliminat de la Champions League després de perdre al camp del Bayern de Munic per 3 a 0. Per tal de classificar-se a vuitens de final, els blaugranes necessitaven imposar-se a l’Allianz Arena o que no guanyés el Benfica contra el Dinamo de Kíev i no ha passat cap de les dues coses. Müller i Sané han castigat l’equip de Xavi Hernández després d’uns primers minuts força bons dels barcelonins. Musiala ha sentenciat el duel després del descans.

El partit ha començat amb un ensurt que ha deixat entreveure que no seria un bon dia de Ter Stegen. El porter blaugrana ha regalat la pilota a Lewandowski al costat de l’àrea i Busquets s’ha vist obligat a fer una falta i veure la targeta per impedir que el davanter disposés d’una ocasió claríssima de gol. La primera gran oportunitat del Barça ha arribat al minut 10. Dembélé s’ha internat a l’àrea des de l’esquerra i ha fet una gran centrada per a Dest. Però el nord-americà no ha arribat a rematar en boca de gol.

Quan encara no s’havien jugat vint minuts, han arribat males notícies des de Lisboa. João Mario ha avançat el Benfica i aquest gol obligava al Barça a guanyar a Munic per accedir a vuitens. Els blaugranes han estat a punt de posar la primera pedra per aconseguir el seu objectiu a través d’una molt bona combinació entre Dembélé i Memphis que ha acabat amb un xut del francès per sobre del travesser.

Ter Stegen ha compensat el seu error inicial al minut 27. Una gran aturada de l’alemany ha impedit que Lewandowski rematés en boca de gol una centrada de Müller. Tot seguit, l’equip blaugrana ha rebut una molt mala notícia en forma de lesió. Jordi Alba ha hagut de retirar-se del camp per unes molèsties i l’ha reemplaçat Mingueza.

El gerro d’aigua freda definitiu ha arribat al minut 35. Lewandowski ha retallat davant Piqué i ha servit la pilota per Müller. Araujo ha arribat a desviar el xut de l’alemany, però l’esfèric ja havia travessat la línia de gol i els locals s’han avançat al marcador. Tot seguit, el mateix davanter ha estat a punt de fer el segon amb una rematada de cap que ha aturat Ter Stegen. Després de dues bones intervencions, el porter blaugrana ha estat el protagonista negatiu del segon gol del Bayern. Ter Stegen no ha estat capaç d’aturar un xut centrat que ha fet Sané a 25 metres de la porteria i el Bayern ha fet el 2-0. A la mitja part, l’escenari era el pitjor possible pels catalans perquè, a més, el Benfica guanyava ja per 2-0.

Xavi Hernández ha tractat de canviar el rumb del partit al descans fent entrar Nico en substitució de Dest. Però els bavaresos han trigat ben poc a demostrar que el guió del duel no canviaria gaire. Els locals han pogut fer el tercer només començar el segon temps. Sané ha fet una passada de la mort a Coman dins l’àrea petita i el francès ha rematat incomprensiblement a les mans de Ter Stegen. La sentència definitiva ha arribat quan es complia l’hora de partit. Davies s’ha desfet d’Araujo i ha assistit Musiala en boca de gol per fer 3-0.

Després de la tercera diana alemanya, el ritme del partit ha baixat moltíssim. Tots dos equips han optat per reservar algun dels seus jugadors. Dembélé s’ha retirat del terreny de joc al minut 73 i poc després també ho ha fet Lewandowski pel Bayern. Sané ha pogut fer el quart gol a les acaballes del partit quan ha disposat d’una jugada d’un contra un davant Ter Stegen. Però el seu xut ha marxat molt per sobre del travesser. Per si el càstig no era suficient, els blaugranes han acabat el partit amb un altre ensurt. Memphis s’ha dut la mà a la cama fent entreveure que podia tenir alguna molèstia. Per tant, el Barça, a més de quedar eliminat de la Champions League i de veure com es lesiona Jordi Alba, també haurà d’estar pendent de no perdre el seu màxim golejador.