Món Esport
Ansu Fati: moltes esperances, però dues grans preocupacions
  • CA

Ansu Fati, davanter guineà del Futbol Club Barcelona, ha tornat a jugar un partit de futbol després de gairebé un any sencer sense poder-ho fer. La lesió que va patir a inicis de novembre del 2020 l’ha mantingut apartat dels terrenys de joc durant molts mesos, en els quals ha passat per un calvari de quatre operacions i molts processos de rehabilitació i recuperació diferents. Ara bé, el primer que ha fet en tornar ha estat demostrar que és el mateix que era quan es va trencar. Al partit de Lliga contra el Llevant, en els deu minuts que va jugar, va marcar un gol, va forçar un penal que l’àrbitre no va assenyalar i va crear dues ocasions més.

El barcelonisme mantenia gran part de les seves esperances en aquest futbolista i el seu retorn no ha fet més que reafirmar els culers en aquesta idea. Només té 18 anys i el Barça podria estar davant d’un futbolista llegendari que, si segueix amb aquest ritme de progressió, podria marcar un abans i un després al Camp Nou. Ara bé, dins de tot aquest mar d’eufòria i optimisme, el club ha d’estar molt pendent de dos factors que podrien acabar de cop amb aquesta història d’amor.

El primer d’ells és molt evident i es tracta d’evitar qualsevol altra lesió d’aquestes característiques. En la seva etapa formativa, Ansu ja va haver d’estar molt temps de baixa i seria terrible que fos un problema que s’anés repetint cíclicament. El club ha de cuidar molt les condicions físiques del futbolista, ja que cada vegada que fa un canvi de ritme o que dribla un contrincant, ara per ara, el Camp Nou continua tenint l’ai al cor. Tot i això, no seria la primera vegada que un jugador es lesiona molt de jove i després s’acaba estabilitzant. Leo Messi és el millor exemple de com el club pot canviar la tendència d’un futbolista als problemes físics.

L’altre aspecte que té el club preocupat al dia d’avui és la renovació del futbolista guineà. Ansu Fati acaba contracte el pròxim estiu. El Barça té una clàusula per poder-lo renovar per dos anys de forma automàtica, però seria amb unes condicions que ja no estan a l’altura del seu rendiment. És per això que l’entitat blaugrana té la intenció de pactar la continuïtat d’Ansu amb el mateix jugador. El problema en aquest aspecte pot ser el seu agent, Jorge Mendes, qui és un dur negociador i podria posar les coses difícils al president Joan Laporta i el seu equip. No són preocupacions insalvables, però el club s’ha de posar en marxa per impedir que es converteixen en problemes reals.



Més notícies
Joan Laporta, president del Barça | Jordi Borràs
Laporta estudia els primers fitxatges per al mercat d’hivern
Notícia: Laporta estudia els primers fitxatges per al mercat d’hivern
Comparteix
El Daily Mail parla d'un interès del Barça per Edinson Cavani
Ronald Koeman, durant un entrenament | FC Barcelona
La sort comença a somriure a Ronald Koeman
Notícia: La sort comença a somriure a Ronald Koeman
Comparteix
El tècnic neerlandès podria recuperar Pedri i Jordi Alba per al partit contra el Benfica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa