Món Esport
Exalumnes de Benaiges expliquen els abusos: “Em va robar la infància”

Albert Benaiges, extècnic de la Masia i excoordinador del futbol base del Barça, ha estat situat al focus de l’actualitat mediàtica durant els darrers dies, després que el diari Ara publiqués una investigació en la qual es revelaven abusos sexuals a menors a l’Escola Barcelona durant més de vint anys. El mateix Benaiges va confirmar que havia fet moltes coses que “no tornaria a repetir”, però va negar tocaments a alumnes. En qualsevol cas, el Futbol Club Barcelona va actuar amb rapidesa i va acomiadar-lo, després que hagués tornat el passat mes d’abril amb la victòria de Joan Laporta en les darreres eleccions.

Ara que ja han passat uns dies des de l’esclat d’aquestes informacions, La Vanguardia agafa el fil del diari Ara i comparteix els testimonis directes de fins a quatre exalumnes que van patir abusos per part de Benaiges. Destaca el fet que una de les víctimes assegura que “un dia vaig veure com l’Albert tocava els genitals a un nen”, fet que, en cas de ser cert o poder-se comprovar, desmentiria la versió de Benaiges, qui descarta tocaments a menors. El mateix exprofessor s’hauria masturbat mentre els alumnes eren a les dutxes, segons el mateix testimoni.

Altres veus donen exemples esfereïdors de les pràctiques de Benaiges durant el seu ensenyament a l’Escola Barcelona: “Jo era una nena i em va tancar al vestidor amb nois més grans despullats. Tinc bloquejats els records de què va passar, però allò m’ha provocat pànic a l’hora de quedar-me tancada amb homes en alguns espais”. Aquest mateix testimoni afirma que “l’Albert em va robar la infància i l’adolescència i vaig patir anorèxia, bulímia, depressió i actualment encara pateixo crisis d’ansietat”. Aquests són només alguns dels exemples dels relats dels abusos que hauria comès Benaiges, dels quals totes les víctimes coincideixen en criticar la falta de suport dels professors o directors de l’escola.

La Generalitat entra en escena

Patrícia Plaja, portaveu de la Generalitat de Catalunya, ha parlat sobre el cas d’Albert Benaiges en roda de premsa i ha assegurat que el Govern estudiarà la possibilitat d’emprendre accions legals contra l’extècnic de la Masia. “Encara és d’hora i falta concretar la investigació dels Mossos d’Esquadra, però la Generalitat, si pot, exercirà una acció penal contra aquesta persona”, ha afirmat, referint-se a Benaiges. Mentrestant, el diari Ara confirma que moltes de les víctimes ja han denunciat el cas a la policia.Més notícies
Albert Benaiges, extècnic de la Masia

Surten a la llum els abusos i vexacions que hauria comès Albert Benaiges

Notícia: Surten a la llum els abusos i vexacions que hauria comès Albert Benaiges
Comparteix
Els alumnes expliquen que els obligava a despullar-se i els hi ensenyava el penis
Notícia: Surten a la llum els abusos i vexacions que hauria comès Albert Benaiges - Mobile
Xavi Hernández, entrenador del Barça | FC Barcelona

Xavi Hernández, molt dolgut pel cas Albert Benaiges

Notícia: Xavi Hernández, molt dolgut pel cas Albert Benaiges
Comparteix
L'entrenador del Barça considera inadmissible que estigui instaurada la derrota al seu equip
Notícia: Xavi Hernández, molt dolgut pel cas Albert Benaiges - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Interrogants a desembre 15, 2021 | 10:00
    Interrogants desembre 15, 2021 | 10:00
    A Mèxic va durar tres mesos i el van fer fora. A Catalunya 20 anys d'abusos en una mateixa escola i no va passar res. Algú pot donar alguna explicació d'aquesta impunitat?
  2. Icona del comentari de: Anna a desembre 15, 2021 | 11:55
    Anna desembre 15, 2021 | 11:55
    Tot plegat un afer molt lamentable, vergonyós i penós. però algú ens ha d'explicar el perquè aquest presumpte delinqüent va "exercir" més de 20 anys a Barcelona, mentre a Mèxic, país de naixença, fa uns pocs anys, el 2014, no va poder romandre ni tres mesos en el càrrec de tècnic d'un equip de futbol el Chiavas, per les queixes de pares de jugadors, les mateixes d'anys abans per part d'alumnes i pares a Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa