Món Esport
L’acord entre la Lliga i CVC s’aprova sense la participació de Barça i Madrid
  • CA

La Lliga ha aconseguit tirar endavant l’acord amb el fons d’inversió CVC. Aquesta empresa pagarà 2.700 milions d’euros a canvi d’un 10% dels drets de la competició. 38 dels 42 clubs que formen part de les categories de Primera i Segona Divisió han decidit acceptar aquest tracte. Barça, Madrid, Athletic Club i un equip de Segona del qual no se sap el nom no participaran en l’acord.

Per tant, l’acord es materialitzarà i CVC injectarà 2.700 milions d’euros en la Lliga. Els clubs que han acceptat l’acord, entre els quals es troben l’Espanyol i el Girona rebran un percentatge d’aquesta quantitat. A més, les entitats beneficiades podran destinar un 15% dels diners que rebin a reforçar la seva plantilla. A canvi, aquests clubs ingressaran una part inferior per la venda dels drets televisius durant els pròxims cinquanta anys.

Per contra, el Barça ha comunicat oficialment que “els clubs que han votat en contra de l’acord conservaran els seus drets televisius intactes i no estaran obligats a rebre la injecció econòmica que repercutiria als pròxims cinquanta anys de vida de l’entitat”. Per tant, la part proporcional dels 2.700 milions que haurien de rebre els equips que no s’han unit a aquest tracte no es tocarà tret que ho sol·licitin els interessats.

Després de l’aprovació d’aquest acord, queda per veure quina és la reacció de la federació espanyola, que va anunciar en un comunicat que considerava il·legal aquest acord. Per tant, l’entitat presidida per Luis Rubiales podria recórrer el tracte entre la Lliga i CVC davant la justícia. La federació espanyola va qualificar aquest acord de “pèssim i lamentable“. A més, assegura que “genera nombrosos litigis legals, augmenta la desigualtat entre els equips i compromet intensament els drets econòmics dels clubs durant els pròxims 50 anys”.



Més notícies
Luis Rubiales, en arxiu | Europa Press
La Federació Espanyola considera il·legal l’acord entre la Lliga i CVC
Notícia: La Federació Espanyola considera il·legal l’acord entre la Lliga i CVC
Comparteix
La RFEF assegura que aquest tracte comporta litigis legals, problemes econòmics i desigualtat
Quique Setién, en roda de premsa | EFE
Setién: “El que em vaig trobar al vestidor del Barça no ho he vist mai”
Notícia: Setién: “El que em vaig trobar al vestidor del Barça no ho he vist mai”
Comparteix
El tècnic assegura que el club blaugrana encara li deu diners

Comentaris

  1. Icona del comentari de: 666 a agost 12, 2021 | 18:59
    666 agost 12, 2021 | 18:59
    Quànta comissió s'emporta el feixista Tebas ?
  2. Icona del comentari de: Albert a agost 13, 2021 | 00:30
    Albert agost 13, 2021 | 00:30
    Haurien d´ estar prohibits per llei, a tots nivells, en tots els estaments, contractes que durin mes que els mandats dels responsables en aquell moment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa