Drets porta a la Fiscalia el cas de l’aficionada a qui van obligar a entrar en sostenidors a la Copa

L’associació de juristes assegura tractar-se d’una vulneració del dret fonamental d’expressar-se lliurement

El passat dia 25 de maig a l’estadi Benito Villamarín de Sevilla, una aficionada del Barça es va quedar en sostenidors per portar una samarreta que reclamava la llibertat dels presos polítics. Ara, l’associació de juristes Drets ha avançat a través d’un comunicat que presentarà una denúncia contra la policia espanyola i el servei de seguretat que es va encarregar del control d’accés al partit.

Segons indica al comunicat, la seguidora va haver de superar el control en sostenidors, ja que no duia cap peça de roba alternativa. A continuació, en el segon accés se li va impedir el pas per l’absència de roba, i no “es va tenir en compte la censura policial prèvia”, segons explica Drets. Finalment, l’aficionada va aconseguir entrar al camp gràcies a la solidaritat d’un altre seguidor, que li va oferir una altra samarreta.

Drets, associació sense ànim de lucre que actua “contra la catalanofòbia i en defensa de la societat catalana”, segons indica a la seva pàgina web, afirma amb rotunditat que el cas “intervé contra aquesta violació d’un dret fonamental com és el d’expressió i vol reparar aquest greu atemptat contra la dignitat de Sílvia Guerrero”.

Més informació

Nou comentari