Món Esport
Les xifres de l’impacte del coronavirus en l’esport espanyol
  • CA

L’esport espanyol tindrà unes pèrdues de 4.616 milions d’euros i es reduirà al voltant d’un terç la seva ocupació, el 31%, a causa de la pandèmia del coronavirus, segons l’informe presentat aquest dilluns pel Consell Superior d’Esports (CSD), l’Associació de l’Esport Espanyol (ADESP) i la Fundació España Activa. Sota el títol Estudi de l’Impacte de la Covid-19 sobre l’Ecosistema de l’Esport Espanyol, l’informe, presentat al costat del Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Madrid, revela unes dades que la secretària d’Estat per a l’Esport, Irene Lozano, no ha dubtat a qualificar de “dolentes”, però que són la “llanterna en aquesta situació de foscor”.

Les dades són depriments, però ens serveixen per saber quina és la realitat sobre la qual hem de treballar quan s’acabi aquesta situació. L’esport surt d’aquesta primera part de la crisi més fort i més unit de com va entrar. Hem aconseguit que tingui un paper preeminent i hem d’aconseguir que el mantingui”, ha comentat.

A l’acte de presentació també han acudit el president de l’ADESP, José Hidalgo, i el de la Fundació España Activa, Jaime Lissavetzky, qui han destacat el “simbolisme” del primer acte institucional de l’esport de manera presencial en la nova normalitat després del confinament pel coronavirus. “En el primer dia de la nova normalitat, fer aquesta trobada amb el CSD i les federacions té una càrrega de posicionament d’aquesta casa i de la importància que li vol donar a l’esport federat espanyol”, ha apuntat Hidalgo, que ha subratllat la necessitat “d’aliances” entre el Consell, ADESP i España Activa.

Per la seva part, Jaime Lissavetzky ha ressaltat que la menys dolenta de les notícies d’aquest estudi es refereix al fet que només el 14,1% de la població practicant d’exercici físic, de 9,5 a 8,1 milions, ha deixat durant aquest període els seus hàbits esportius. “Tot estudi té un diagnòstic i una teràpia i necessitem ajuda en l’àmbit de finançament, però no només del CSD sinó també de les Comunitats Autònomes i Ajuntaments, i una disminució de l’IVA i de la desgravació a les federacions. L’esport necessita un tractament específic“, ha subratllat Lissavetzky.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa