Món Esport
Viñales consolida el liderat de MotoGP amb la segona victòria consecutiva
  • CA

Inici de somni per a Maverick Viñales en el campionat del món de MotoGP. El de Figueres ha aconseguit guanyar la seva segona cursa consecutiva, després de vèncer en la primera prova disputada al circuit de Losail (Qatar), i consolida el liderat del mundial amb 50 punts i dues exhibicions. El jove de només 22 anys ha aprofitat una de les curses més accidentades dels darrers anys, sobretot pel què fa als pilots catalans, per guanyar amb comoditat al Gran Premi Motul de l’Argentina.

El circuit de Termas de Río Hondo ha estat l’escenari d’un gran premi horrorós per a la majoria de pilots catalans. Després d’una sortida brillant des de la pole position, Marc Márquez no ha pogut evitar la caiguda en la volta tres, en un segon revolt que també ha estat protagonista en l’abandonament de Dani Pedrosa. Els dos pilots de Repsol Honda, que circulaven amb neumàtic davanter dur i neumàtic mitjà en la roda del darrere, han patinat i han abandonat la cursa abans d’hora. En el cas de Márquez, el de Cervera liderava la cursa amb comoditat quan ha sofert l’infortuni. “M’estava sentint fort i còmode sobre la moto. Una caiguda així fa mal”, ha comentat des del box en una entrevista amb Movistar MotoGP.

 

Qui també ha caigut ha estat Jorge Lorenzo. I ho ha fet en el primer revolt de la primera volta, tot just després de l’arrencada. El mallorquí ha topat amb Andrea Iannone i no ha pogut mantenir l’equilibri a la seva Ducati, un fet que l’ha obligat a retirar-se. Aleix Espargaró tampoc ha acabat la cursa, després de patinar i endur-se per davant Andrea Dovizioso en la volta 14, mancant-ne només onze pel final. El barceloní Àlex Rins, patint de dolor al peu, també ha hagut de marxar cap a casa de manera precipitada.

Després d’una bona sortida i d’aprofitar les caigudes dels pilots del seu davant, Valentino Rossi ha acabat la cursa en segona posició i se situa segon al campionat del món, amb 36 punts, després de la tercera posició del Qatar i del sotscampionat d’aquest diumenge a l’Argentina. L’italià ha superat Cal Crutchlow -segon durant gran part de la cursa- quan faltaven set voltes pel final i ha defensat una segona posició que té un preu d’or després dels punts perduts per Márquez.

 

Els catalans Tito Rabat i Pol Espargaró han acabat en dotzena i catorzena posició, respectivament.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa