Món Esport
Villar va intimidar els investigadors de la FIFA, segons l’Informe García
  • CA

Ángel María Villar és un dels protagonistes de l’Informe García, la investigació per la qual la FIFA va contractar el fiscal nord-americà Michel J. García i el va nomenar cap d’investigació de la Comissió d’Ètica en l’època de Joseph Blatter a la presidència del màxim organisme del futbol mundial. Aquest informe, que va ser retallat i vetat parcialment l’any 2014, havia de posar llum en l’adjudicació dels Mundials de Rússia 2018 i Qatar 2022, centrant el focus en els personatges principals que van fer possible aquesta tria, com el mateix Sandro Rosell.

Un d’ells és Ángel María Villar Llona, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol. Segons explica García, amb tot luxe de detalls, Villar no només va evitar col·laborar amb la investigació del fiscal, sinó que també va atrevir-se a amenaçar-lo de manera indirecta en una trobada a Zúrich, el 20 de març del 2014. Abans que Garcia es disposés a entrevistar-lo, Villar va fer-li dues objeccions:

 

“Vull saber, com a testimoni, qui ha iniciat aquesta investigació. Ha estat vostè, mr Garcia? Ha estat la FIFA? El president? El Secretari General? El Comitè Executiu? El Congrés? Els mitjans? Tinc el dret de saber-ho i, abans de respondre res, necessito saber d’on prové això”. Aquesta va ser la primera intervenció de Villar davant el fiscal i investigador del procediment d’adjudicació. Després de l’explicació adient, el president de la RFEF va seguir en la mateixa línia: “Vull saber qui ha donat l’ordre perquè qui sigui del personal li hagi donat els documents. Necessito saber qui hi ha darrere de tot això. Qui us hagi donat el document no actua pel seu compte. Abandonaré aquesta reunió sense saber qui pregunta per mi? Realment vostè té pilotes.”

Veient que no se’n sortiria, la segona objecció de Villar va tenir un to encara més directe: “Vostè no pot investigar aquest cas. I pel seu bé, li dic aquí i ara. Li dic ara mateix que ha de designar algú altre per aquesta investigació, perquè el recusaré. Si segueix avançant, hauré de parlar amb altra gent. Però el recusaré perquè el seu país hi està involucrat, hi té interessos.”

 

Més clar, l’aigua. Michel J. García tampoc se n’està en concloure que la conducta d’Ángel María Villar fou “inapropiada”, utilitzant un to “inadequat” i reflectint una “naturalesa inquietant” en la seva actitud durant l’entrevista, que va fer que el seu assessor hagués de posar pau: “Siusplau, calmi’s. Siusplau.” Garcia tanca la carpeta Villar amb la voluntat d’obrir un procés d’investigació sobre el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, d’acord amb el Comitè d’Ètica de la FIFA. Un procediment, fins a dia d’avui, sense resolució. De fet, Michel J. Garcia va dimitir del seu càrrec el 17 de desembre del 2014, després que la FIFA decidís amagar bona part de l’informe.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa