Món Esport
Villar retorna 1,2 milions d’una subvenció pública injustificada
  • CA

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, ha retornat 1,2 milions d’euros més els interessos (uns 300.000 euros) a l’Estat espanyol corresponents a una subvenció pública gastada injustificadament per l’ens esportiu que presideix. Aquesta subvenció, adjudicada l’any 2011, es va repartir en quatre programes que no s’han arribar a implementar o s’han fet fora de termini, tal i com van destapar El Mundo i El País ara fa unes setmanes.

Segons explica El País, la subvenció d’1,2 milions es va dividir en quatre projectes: 462.000 euros per a la implementació d’un projecte educatiu esportiu a Líbia, 254.000 euros per a un segon programa de gestió per a professionals de clubs i federacions a Llatinoamèrica, 219.000 euros per l’obertura d’una escola de futbol a Haití i 287.000 euros per programes internacionals de tecnificació.

 

Els diners d’aquests quatre programes, sobretot els destinats a l’obertura de l’escola de futbol a Haití, van ser utilitzats per altres finalitats de la Reial Federació Espanyola de Futbol, un fet que va desembocar en una querella interposada per Miguel Galán, candidat a la presidència de la RFEF, per una presumpta malversació de fons públics, administració deslleial i prevaricació.

Aquesta setmana, Villar ha retornat la subvenció amb uns interessos de 300.000 euros, després de la investigació oberta pel mateix Consejo Superior de Deportes (CSD) i la obligació per part d’aquest ens públic de reingressar la xifra total dels diners cedits a la institució esportiva.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa