Món Esport
Villar retorna 1,2 milions d’una subvenció pública injustificada

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, ha retornat 1,2 milions d’euros més els interessos (uns 300.000 euros) a l’Estat espanyol corresponents a una subvenció pública gastada injustificadament per l’ens esportiu que presideix. Aquesta subvenció, adjudicada l’any 2011, es va repartir en quatre programes que no s’han arribar a implementar o s’han fet fora de termini, tal i com van destapar El Mundo i El País ara fa unes setmanes.

Segons explica El País, la subvenció d’1,2 milions es va dividir en quatre projectes: 462.000 euros per a la implementació d’un projecte educatiu esportiu a Líbia, 254.000 euros per a un segon programa de gestió per a professionals de clubs i federacions a Llatinoamèrica, 219.000 euros per l’obertura d’una escola de futbol a Haití i 287.000 euros per programes internacionals de tecnificació.

 

Els diners d’aquests quatre programes, sobretot els destinats a l’obertura de l’escola de futbol a Haití, van ser utilitzats per altres finalitats de la Reial Federació Espanyola de Futbol, un fet que va desembocar en una querella interposada per Miguel Galán, candidat a la presidència de la RFEF, per una presumpta malversació de fons públics, administració deslleial i prevaricació.

Aquesta setmana, Villar ha retornat la subvenció amb uns interessos de 300.000 euros, després de la investigació oberta pel mateix Consejo Superior de Deportes (CSD) i la obligació per part d’aquest ens públic de reingressar la xifra total dels diners cedits a la institució esportiva.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa