Món Esport
VÍDEO | Els All Blacks dediquen la seva haka a Maradona
  • CA

La selecció neozelandesa de rugbi, els All Blacks, són famosos, més enllà dels seus èxits esportius, per la seva haka. Es tracta d’un ball ritual del país oceànic que originàriament servia per acomiadar els guerrers morts en combat, però que ha anat prenent diversos significats en l’actualitat. Un d’ells, és animar-se entre esportistes abans de començar una competició i, a la vegada, intimidar el rival.

Els All Blacks dansen una haka abans de cada partit, però la darrera ha estat especial. Els neozelandesos s’enfrontaven als Pumas, la selecció argentina i, tot just abans de començar el ball, han mostrat una samarreta del seu equip amb el nom imprès de Maradona i el seu número 10. La haka és un ritual que, en el context del rugbi, també s’entén com una mostra de respecte al rival i, en aquest cas, encara més.

Tot i aquesta mostra de concòrdia inicial, els neozelandesos no han tingut cap mena de pietat amb els argentins i han exhibit la seva superioritat amb una victòria incontestable. Han deixat els llatinoamericans amb el marcador a 0 i ells han arribat fins als 38 punts.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa