El Barça ha ofert una lliçó magistral de futbol al Bernabéu i ha liquidat el Madrid (2-6). La victòria deixa la Lliga enllestida per al conjunt blaugrana, que es podria proclamar matemàticament campió la setmana vinent.

El Madrid ha sortit al camp amb empenta i coratge. Higuaín ha avançat els blancs en el minut 13 i l’equip de Juande Ramos ha cregut en el somni de vèncer el matx i situar-se només a un punt dels catalans.

No obstant, el conjunt de Pep Guardiola ha mantingut la serenor i, de mica en mica, ha anat implantant el seu estil de joc. La resposta culé només ha tardat cinc minuts en arribar. Henry ha aprofitat una assistència davant una defensa avançada per superar Casillas i empatar el matx.

Però, en un obrir i tancar d’ulls, Puyol ha rematat de cap una falta lateral i ha posat els blaugranes al capdavant del marcador. El Barça ha continuat amb el peu l’accelerador i Messi ha marcat el tercer abans del descans.

A la represa, el Madrid ha buscat la remuntada apel•lant a l’orgull i Sergio Ramos ha retallat distàncies al minut 56 (2-3). Malgrat l’intent de reacció blanca, els jugadors de Guardiola han tallat qualsevol esperança madridista i, un minut més tard, Henry ha fet el quart.

La diana del francès ha acabat ensorrant el Madrid, incapaç de rebatre el joc impecable dels catalans. Messi ha arrodonit l’espectacle amb el cinquè gol en el minut 75 i, un quart d’hora després, Piqué ha segellat la golejada. El Barça mai no havia fet sis gols al Bernabéu.

Els culés tenen ara set punts de distància sobre els blancs, quan només en queden dotze per disputar. La Lliga, pràcticament sentenciada.