Una delícia de Neymar per arribar líders al Bernabéu

El Barça arribarà al Bernabéu com a líder
. Caldrà veure si ho fa compartint la primera posició amb el Reial Madrid, o si disputa el Clàssic com a líder en solitari. Tot dependrà del que facin els blancs aquest diumenge al vespre a Sevilla (20:30).

Els de Luis Enrique han superat el Vila-Real (3-0) amb dos gols de Neymar -el segon, preciós-i un de Luis Suárez, i després d’11 jornades sumen 27 punts. Els de Rafa Benítez en sumen 24, i atraparan el Barça si superen un Sevilla en hores baixes (és 13è, amb 10 punts, només un més que la zona de descens).

El partit contra el Vila-Real ha estat complicat, d’aquells que ha obligat als jugadors de Luis Enrique a posar-se la granota blava, la de treballar i currar-se els tres punts. Però el Barça ha superat la muralla de Castelló, la pressió groguenca i les ocasions de Soldado i companyia.

Els de Luis Enrique han sortit a l’atac, però també el Vila-Real, que ha gaudit de bones ocasions. El partit era d’anada i tornada, molt igualat, fins que Neymar, després d’una brillant assistència d’un Sergio Busquets que cada dia es fa més gran, ha batut la porteria visitant, al primer quart de la segona meitat.

El Vila-Real s’ha enfonsat, ha notat el cansament, ha afluixat. No ha tirat pas la tovallola, però el Barça, valent, atrevit, i amb fam, ha insistit fins que Suárez, de penal, ha sentenciat a la mitja hora de la segona part. Però el millor encara havia d’arribar.

Corria el minut 85 quan Neymar s’ha inventat una joia. Una meravella. S’ha vestit de Messi, però també de Romario, de Ronaldo, de Ronaldinho. Amb un barret exquisit ha superat la defensa visitant i ha engaltat un xut imparable.

El Camp Nou ho ha celebrat, Luis Enrique ha saltat demostrant que està en plena forma, i el Barça arriba al descans obligat pels partits de seleccions amb la certesa que, en el pitjor dels casos, arribarà al Bernabéu compartint liderat amb el Reial Madrid.