Món Esport
Un polític rus proposa la creació d’un nou esport: el hooliganisme
  • CA

El polític rus Igor Lebedev proposa permetre les baralles entre aficionats al futbol. De fet, el que demana és una legalització de les batalles campals i la instauració d’aquestes com un nou esport de competició. Lebedev, president del partit Liberal Democràtic de Rússia i directiu de la Unió Russa de Futbol, creu que “podríem ser pioners en un nou esport. Els aficionats podrien desafiar-se i, si s’accepta el repte, quedarien a una hora concreta a l’estadi per barallar-se, amb unes vint persones per banda i sense armes”.

El polític creu que els afeccionats russos són diferents. “No són hooligans”, diu, però matisa que “a vegades es barallen, tot i que ho fan entre companys, sense tocar civils, a diferència dels anglesos”. Per aquest motiu proposa la creació de l’esport amb un nom rus: “No fa falta inventar un nom estranger. Si el diccionari global inclou sputnik, ara podem incloure-hi la paraula draka (baralla)”.

 

Lebedev ataca, en un article publicat al web del seu partit, directament els hooligans d’Anglaterra: “als anglesos els agrada destrossar-ho tot, no es pot entendre. A més, el seu orgull ha estat ferit dues vegades: primer, perquè el Mundial del 2018 el té Rússia, no la Gran Bretanya; i segon perquè, si recorden, els nostres fans van acabar fàcilment amb els col·legues britànics, que sempre han estat considerats formidables i invencibles”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa