Un Espanyol molt seriós venç l’Everton de Ronald Koeman (0-1)

Goodison Park és un dels estadis més complicats de la Premier League i l’Everton, el seu anfitrió, un equip dur, intens i amb molta qualitat, sobretot en els homes de les línies més avançades del terreny de joc. A manca d’una setmana per l’inici de la competició de lliga a Anglaterra, l’equip de Ronald Koeman ha jugat amb els seus millors homes davant un Espanyol que segueix donant mostres d’una ascensió preeminent (0-1).

L’equip periquito ha vençut a un rival d’alçada. Sense haver pogut gaudir, encara, del flamant fitxatge José Manuel Jurado, els jugadors de Quique Sánchez Flores han mostrat la seva millor imatge en un camp gens senzill. Amb un Víctor Sánchez omnipotent, apareixent en totes les fases del joc, i amb Gerard Moreno recolzant-se amb els migcampistes en la construcció, l’Espanyol ha afrontat el partit competint de tu a tu amb un Everton farcit d’internacionals.

Davant homes com Romelu Lukaku, Ross Barkley, Kevin Mirallas, John Stones, Seamus Coleman o Leighton Baines, el conjunt blanc-i-blau no s’ha arronsat i ha sortit decidit a fer un bon paper. Ben col·locat en defensa i decidit en atac, l’Espanyol s’ha avançat ben aviat al marcador, amb un gol de penal de Leo Baptistao, titular al costat de Moreno. Un gol que li ha donat tranquil·litat i que li ha permès mantenir una organització altament conjuntada.

Tot i les bones arribades de l’Everton, l’equip català s’ha mostrat segur en defensa, fins i tot en un porteria on les aturades de Roberto Jiménez l’han salvat d’encaixar l’empat. Just abans del descans, el porter incorporat aquest estiu li ha desviat un penal a Ross Barkley, en una de les grans intervencions del partit.

En una segona part menys atractiva, l’Espanyol no s’ha deixat sorprendre i, sense clares ocasions de gol, ha desactivat un equip toffee que no ha pogut igualar el partit. Els de Sánchez Flores segueixen millorant, creixent i trobant el sistema definitiu.