Món Esport
Un Barça sense nervi cau golejat a San Mamés
  • CA

Sense ànima. El Barça ha encaixat una dolorosa golejada a San Mamés (4-0) i deixa el títol a l’espera d’un miracle dilluns a la tornada de la Supercopa d’Espanya. L’equip blaugrana ha jugat amb l’automàtic, com si a Bilbao això ja valgués, amb poca competitivitat i les cames aparentment cansades. Ple de suplents, amb cinc canvis respecte la final de la Supercopa d’Europa, inoperatiu en atac i tou en defensa, els de Luis Enrique han ofert un partit molt mediocre. Sense fer res de l’altre món, tot fe i ganes, l’Athletic s’ha revenjat dels cinc trofeus que li ha tret el Barça els últims sis anys. 

Pocs jugadors han estat a l’alçada. Els suplents han quedat en mal lloc. Tot i que no se’ls pot acusar, Vermaelen, Bartra i Sergi Roberto no han donat cap sortida al Barça. Messi ha estat bastant absent, Pedro massa revolucionat i Luis Suárez, l’únic que ha rendit al seu nivell, les ha vist quadrades de cara a porteria. Mascherano, de mig centre, sense fer un mal partit, ha tornat a deixar en evidència que està lluny del nivell de Busquets.

L’Athletic ha anat fent els gols gairebé sense esperar-ho. Primer amb una diana de traca i mocador de San José. Un rebuig frontal de Ter Stegen l’ha aprofitat el migcampista bilbaí per clavar un xutàs des del mig del camp que ha superat l’alemany. Mitja errada del germànic i gran encert de San José. Els 10 primers minuts de domini del Barça han quedat en no res. Els locals anaven amb el ganivet entre les dents i els visitants amb aquella suficiència de pensar que l’enfrontament cauria per si sol. I ha passat tot el contrari. Luis Enrique ha deixat a la banqueta a Piqué, Iniesta, Rakitic i Busquets i el conjunt ha fet aigües.

És un avís seriós. Vuit gols rebuts en dos partits. Aduriz s’ha convertit en l’heroi de l’Athletic, amb tres gols a la segona part, un de penal, en una errada infantil d’Alves. Els altres dos gols també han vingut provocats en fase de creació, perdent pilotes que han penalitzat molt. No s’ha vist un Barça desemparat, però els de Valverde han sabut treure el punyal a l’àrea, mentre que els de Luis Enrique anaven amb el lliri a la mà. L’Athletic ha competit, el Barça simplement ha jugat. I ha tingut mala sort, amb un travesser de Pedro inclòs. Però la sort és per a qui va amb aquelles ganes de voler el títol. I avui el Barça no ha semblat que el prioritzés. Ni al camp ni a la banqueta.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa