Sergio Ramos fa supercampió d’Europa el Reial Madrid (3-2)

Partidàs a Noruega. El Reial Madrid ha derrotat el Sevilla en la final a únic partit de la Supercopa d’Europa, remuntant un marcador advers en el minut 92 i mig i forçant la pròrroga, tal i com va aconseguir en la final europea de Lisboa davant l’Atlètic de Madrid. Un gol de Carvajal, al temps extra, ha donat el títol al conjunt de Zinedine Zidane (2-3).

El campió de la Champions League ha derrotat el de l’Europa League com ho duu fent durant els últims cinc anys. L’última vegada que va succeir el contrari fou l’agost del 2012, des que aixequés aquest títol estiuenc l’Atlètic de Madrid del ‘Cholo’ Simeone davant el Chelsea, el flamant campió d’Europa de la mà de Roberto Di Matteo.

Amb un Reial Madrid ple de suplents, sense cap dels davanters habituals, sense Modric, ni Kroos, el conjunt de Zinedine Zidane ha tingut molts problemes per aguantar l’avantatge inicial aconseguit amb un golàs del jove Marco Asensio, jugador cedit la darrera temporada a l’Espanyol i que, gràcies al seu rendiment in crescendo, va aconseguir tornar al conjunt blanc i comptar per al tècnic francès. Amb el gol blanc, el Reial Madrid ha confiat en la seva qualitat i ha reculat, situant-se lluny de l’àrea sevillista, un fet que ha facilitat l’avançament de línies dels homes de Jorge Sampaoli, que s’han apropat amb perill a la porteria de Kiko Casilla.

Abans del descans, el debutant Franco Vázquez, davanter procedent del Palerm italià, ha aprofitat un error en el rebuig de Raphael Varane per empatar la final. L’atacant argentí s’ha donat a conèixer davant tot el món amb un partit descomunal,  desequilibrant la defensa blanca amb els seus moviments de cara i d’esquena a porteria, aprofitant la seva qualitat lluny de l’àrea per sortir a recolzar els migcampistes i gaudint del seu físic per aguantar la pilota en moments clau, com els instants finals de l’enfrontament. El millor del partit, sens dubte.

Sense arribades clares, el Madrid ho ha intentat amb l’entrada de Benzema i Luka Modric, però ambdós s’han mostrat fora de ritme i no han disposat de cap ocasió sobre l’àrea de Sergio Rico. Mancant quinze minuts pel final, un penal comès per Sergio Ramos ha permès Konoplyanka situar el merescut 1-2 en el marcador. L’ucraïnès ha ajustat la pilota, amb calma absoluta, al pal dret de la porteria madridista, enganyant Casilla i avançant el conjunt sevillà en un moment clau, amb el Reial Madrid físicament esgotat. Però el Madrid és el Madrid i no se’l pot donar mai per vençut, ni quan passen dos minuts del temps afegit i amb córner favorable al seu rival.

La intensitat de Lucas Vázquez, molt motivat, i el sempre oportunista Sergio Ramos, situat al lloc adequat dins l’àrea, ha fet que el Reial Madrid, sense merèixer-ho, empatés la final al minut 92 i mig. Una centrada de l’extrem espanyol, enverinada per un toc inoportú d’un defensa madridista, l’ha rematada del central i capità blanc per situar l’empat i forçar la pròrroga. I als dos minuts del temps extra, el mateix Vázquez ha provocat, amb la seva electricitat, l’expulsió del central esquerre Kolo, en una acció que ha tornat a modificar el guió del partit.

El Reial Madrid ha mostrat la seva superioritat amb un home més, en una pròrroga en la qual sí que ha tingut l’opció de marcar, mitjançant el mateix home, el de sempre, el central Ramos. Però el remat, al fons de la xarxa de l’andalús, ha estat anul·lat per una falta prèvia. Ja a la segona part, amb el Sevilla completament mort físicament, Dani Carvajal ha aconseguit desfer la defensa visitant amb una bona cursa interior i batre Sergio Rico amb un bon xut a l’escaire. El gol que ha estat definitiu.