La selecció espanyola també es queda a les portes de l’or mundial en waterpolo masculí (5-10)

La selecció espanyola masculina de waterpolo s’ha quedat a l’últim esglaó per a la medalla d’or al Mundial de Gwangju. Com li va passar a la femenina, l’equip de David Martín ha perdut la final i s’ha de conformar amb una meritòria però mai volguda medalla de plata. L’inici de partit ha estat igualat, però poc a poc Itàlia, la campiona, s’ha anat imposant fins establir un marcador clar de 5-10.

Determinants en atac i en defensa, els italians han posat la directa ja al segon quart amb un parcial de 0-3. El porter Marco del Lungo ha estat una quimera per a l’atac espanyol amb un repertori espectacular d’aturades. Això, sumat a l’efectivitat italiana en les superioritats, ha posat la balança del costat transalpí.

L’or d’Itàlia és el quart en una cita mundialista. Per la seva banda, Espanya suma una medalla en waterpolo masculí a un Mundial deu anys després de l’última, que també ser una plata el 2009 a Roma. D’aquesta manera, la selecció espanyola es torna a quedar a les portes d’un or després de la derrota a la final de l’Europeu l’any passat contra Sèrbia.