Món Esport
Sancionat un any per exhibir una ikurriña en el podi d’un Mundial
  • CA
Bixintxo Bilbao mostra una ikurriña en el Mundial de Pilota basca, celebrat l'octubre del 2018.
Bixintxo Bilbao mostra una ikurriña en el Mundial de Pilota basca, celebrat l’octubre del 2018. | FFPB

La Federació Internacional de Pilota Basca ha sancionat el pelotari Iparralde Bixintxo Bilbao per exhibir una ikurriña quan va pujar al podi del Mundial de Barcelona. Bixintxo Bilbao, integrat dins de la selecció de França, va lluir la bandera basca després de guanyar la categoria de mà parelles amb Peio Larralde i la Federació l’ha sancionat amb un any sense jugar per una infracció greu “per exhibició pública d’una bandera no autoritzada”.

 

És vergonyós i trist que sigui una falta greu. Aquest any no podré participar a la Copa del món a París. Espero que em treguin la sanció, seria el més normal“, ha declarat Bixintxo Bilbao a ETB, on també ha confirmat que recorrerà la sanció. “Ho tornaria a fer perquè hem d’estar orgullosos de les nostres arrels“, ha seguit explicant el pelotari.

 

El govern basc ha enviat una carta a la Federació Internacional en la qual ha sol·licitat que s’anul·li la sanció. Jon Redondo, director d’Activitat Física i Esport, firma en la missiva que “la sanció no serveix per arribar a un escenari d’harmonia i consens entre tots els agents, públics i privats, que intervenen en l’activitat de la pilota basca”. A més, diferents polítics de la Comunitat Autònoma també han manifestat el seu enuig a través de les xarxes socials.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa