Món Esport
Rotacions obligades per a Luis Enrique en el primer partit de Lliga
  • CA

“Tinc la millor plantilla des que vaig arribar”. Aquesta afirmació va ser pronunciada per Luis Enrique Martínez el dia 9 d’agost passat, en la prèvia del Trofeu Joan Gamper que va enfrontar el Barça amb la Sampdoria. Aquell dia, l’entrenador del Barça va disposar gairebé tot el seu equip, a excepció únicament de Rafinha Alcántara i de Neymar Jr, concentrats al Brasil per disputar els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Aquest dissabte, el tècnic comprovarà la consistència de la seva frase.

 

Les baixes de Ter Stegen, Mascherano, Mathieu i Iniesta per lesió, d’André Gomes per sanció i de Neymar Jr i Rafinha per compromisos internacionals obliguen el cos tècnic del Barça a prendre les primeres decisions de la temporada, a les quals se suma l’estat físic de Jordi Alba, afectat durant els darrers dies per una gastroenteritis, tot i que ja va disputar uns minuts en la tornada de la Supercopa, davant el Sevilla. Els fitxatges d’aquesta temporada -a excepció de Gomes- fan olor a titulars aquesta tarda, en el primer partit de Lliga que enfrontarà el conjunt català amb el Reial Betis, al Camp Nou (18:15 hores).

 

Samuel Umtiti formarà a l’eix de la defensa al costat de Gerard Piqué, sense opció a que cap altre futbolista ocupi aquesta posició, ni del primer, ni del segon equip. Amb Mascherano i Mathieu lesionats, amb Marlon Santos pendent del visat de treball, amb José Antonio Martínez essent conscient que si disputa un sol minut amb el primer equip no podrà tornar a baixar al filial i amb Borja López -també del ‘B’- acabat de sortir d’una lesió, Luis Enrique no té cap més possibilitat. Serà la segona prova de foc per al central francès, que ja va disputar -i acabar amb nota alta- la tornada de la Supercopa. Això sí, serà la primera vegada que s’alinii amb Gerard Piqué, ja que davant el Sevilla ho va fer amb Mascherano.

 

Qui també té tots els números de ser titular és Denis Suárez. El gallec, que ja ha desmotrat durant la pretemporada -i a la Supercopa- que pot ser un complement excel·lent pel mig del camp, substituirà Andrés Iniesta, sense que l’equip hagi de patir la baixa del capità barcelonista. La seva entesa amb Messi i amb els seus companys a la zona de mitjos està facilitant una adaptació molt ràpida i una posada a disposició del tècnic que no genera cap dubte. La incògnita quedarà al lateral esquerre, on Jordi Alba ha cedit terreny a la nova incorporació procedent de la Roma, el francès Lucas Digne. L’esquerrà ja va disputar amb èxit l’anada i mitja tornada de la Supercopa davant el Sevilla, tot i que la indisponibilitat intestinal d’Alba ho va facilitar. Amb el català recuperat, la posició de lateral ha de ser, teòricament, per a ell, però el rendiment de Digne en els darrers dos partits fa dubtar de la seva titularitat.

 

L’aposta d’El MónBravo a la porteria (pot ser el seu darrer partit); Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Digne; Sergio Busquets, Rakitic, Denis Suárez, Arda Turan; Messi i Suárez.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa