L’esport català surt al carrer per reivindicar la reobertura d’instal·lacions

"No hi ha cap espai més segur per a la sociabilització que el món de l'esport", manifesta la UFEC

Centenars d’esportistes catalans han omplert el carrer Balmes de la ciutat de Barcelona per exigir la reobertura de les instal·lacions esportives del país. En el marc de l’activitat “L’esport surt al carrer”, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha reunit mostres de disciplines molt diferents per reivindicar que hi hagi un relaxament en les mesures que impedeixen la pràctica esportiva al país. El president de la UFEC, Gerard Esteva, explica al Món que “no hi ha cap espai més segur per a la sociabilització que el món de l’esport”.

La reivindicació, amb caràcter festiu i totes les mesures sanitàries pertinents (distància de seguretat, mascareta i higiene de mans), ha tingut lloc el mateix dia en què el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha permès la reobertura de gimnasos, cinemes i teatres, per considerar les restriccions massa extremes. Tot i això, encara s’ha d’arribar a un acord amb la Generalitat per garantir la màxima seguretat en aquesta reobertura. Esteva és optimista i assegura que “hi ha molts membres del Govern que treballen amb nosaltres per fer-ho possible”.

Desenes de disciplines en un carrer

El carrer Balmes de Barcelona és ample. La llargada que s’ha escollit ha estat la de dues illes de cases, entre la Gran Via de les Corts Catalanes i Consell de Cent. Això genera un espai considerablement gran i segur pel que fa a la distància social. Tanmateix, no deixa de sorprendre que es puguin ajuntar tantes disciplines esportives en un únic carrer. Taekwondo, ioga, bàsquet, taitxí, pàdel, futbol americà, tenis…  i fins i tot waterpolo i natació sincronitzada. Tots aquests esports han estat presents en petites mostres per ensenyar que poden practicar les seves disciplines de forma segura.

Els experts en arts marcials han realitzat una sèrie de moviments sense moure’s del seu espai, hi ha hagut classes en viu de ioga o altres disciplines similars, s’han muntat xarxes portàtils per jugar a pàdel i altres modalitats de raqueta i aquells qui practiquen esports aquàtics s’han hagut de conformar a passar-se la pilota de waterpolo o practcar postures de natació sincronitzada de peu, evidenciant la necessitat d’utilitzar la piscina. Però el com era el menys important (i això que la calor de la capital catalana dificultava qualsevol moviment). Tots aquests esportistes volen fer allò que els agrada o allò al que es dediquen i exigeixen els espais pertinents per poder-ho desenvolupar amb garanties.

Jugadors de waterpolo es passen una pilota | Joan Pol Alcaraz

Jugadors de waterpolo es passen una pilota | Joan Pol Alcaraz

 

Necessari per a la salut mental

Esteva, president de la UFEC, ha assegurat al Món que l’esport ha de ser “part de la solució i no part del problema”. Així, considera que la pràctica esportiva és “bàsica” per a poder afrontar aquests temps tan incerts amb un bon estat de salut mental i física. Esteva assegura que “l’esport també és necessari perquè aquells qui han passat per la malaltia en puguin sortir amb més força”.

La Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL) també ha estat present en la jornada d’avui. El seu portaveu ha assegurat al Món que per culpa de les mesures restrictives de la Generalitat hi ha persones amb discapacitat intel·lectual que “estan perdent de forma greu la seva qualitat de vida”. Des d’ACELL consideren que “l’esport dona uns beneficis socials, d’autonomia i autoestima” a les persones amb qui treballen que s’estan veient “greument perjudicats”. És per això que aquesta Federació també exigeix la reobertura de les instal·lacions esportives complint totes les mesures sanitàries “encara que sigui al 50% com els bars”.

Més informació

Comentaris

    Ceballut Juliol 30, 2020 11:09 am
    Han provat de llegir algun llibre mentre duren les limitacions ?
    AMOR LIBRE Juliol 30, 2020 11:35 am
    LIBERTAD LIBERTAD...EUTANASIA LIBRE...ABORTO LIBRE...INMIGRACIÓN LIBRE

Nou comentari