Món Esport
“Què tenen en comú Polònia i Catalunya? Parlen estrany”
  • CA

El jugador de la selecció espanyola i del primer equip del Sevilla, després de passar uns dies concentrat a Polònia amb l’equip de Vicente del Bosque en motiu de l’Eurocopa, té molt clares les similituds entre Polònia i Catalunya.

Preguntat pel diari El País en una entrevista: “Què tenen en comú Polònia i Catalunya”. La resposta del jugador és directe: “Que parlen estrany, no?”.

Reivindicació del casubi

Aquesta, però, no ha estat l’única referència nacional que ha tingut lloc en les darreres hores en el marc de la concentració de la selecció espanyola. Ahir una periodista local va reivindicar davant Gerard Piqué el kaszëbsczi o caixubi, llengua pròpia de la zona de Polònia on està concentrada “La roja”.

En una darrera enquesta 16.000 habitants de Casubia van assegurar sentir-se únicament casubis i no polonesos, encara que 212.000 les dues coses. Piqué, que sempre ha demostrat la seva catalanitat, va mostrar molt interès per les explicacions de la periodista, però va reconèixer que desconeixia aquesta particularitat regional.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa