Món Esport
Què pot aportar André Gomes a l’esquema de Luis Enrique?
  • CA

André Gomes aterrarà la propera setmana a Barcelona per signar el seu nou contracte professional i per ser presentat davant la seva nova afició. El migcampista de 22 anys arriba al Barça de manera abrupta, totalment inesperada, mentre l’atenció segueix centrada en la cerca d’un nou davanter i en el suposat interès del Manchester City en la incorporació de Claudio Bravo.

El portuguès es convertirà en el vuitè jugador del país ibèric que vesteix la samarreta del Barça, després que ho fessin Mendonça, Figo, Vitor Baía, Couto, Simao, Quaresma i Deco, aquest darrer, nascut al Brasil i nacionalitzat durant l’etapa al Porto.

Procedent del València, el club blaugrana veu en Gomes les capacitats suficients -i sobrades- per adaptar-se als dos mètodes de joc de Luis Enrique: el joc de posició, més estàtic, de més velocitat en la circulació de pilota, pacient i en distàncies curtes; i el de transicions accelerades, amb velocitats de conducció extremes, passades directes, molta verticalitat i amb finalitzacions ràpides, trencant per la meitat equips que juguen a l’atac.

André Gomes es pot acomodar en qualsevol d’aquests dos estils. És un jugador amb moltíssima qualitat tècnica, una conducció de pilota precisa i ferma -el seu cos l’ajuda-, amb una visió panoràmica exquisida, una gran capacitat de reacció amb la pilota als peus i en moments de risc, molta precisió en les passades interiors i amb bona arribada a l’àrea, tot i no ser un habitual golejador. Una altra virtut important és la seva habilitat per jugar amb les dues cames. Dretà de peu habitual, no s’arronsa quan ha de fer servir l’esquerra per realitzar passades -ja siguin curtes, com llargues- i xuts a porteria. 

L’aglomeració d’homes a la zona d’interiors (Rakitic, Iniesta, Rafinha, Denis Suárez, Arda Turan) fa pensar que un dels seus companys abandonarà el Barça aquest estiu per fer lloc al portuguès, encara que tan Denis, com Arda, també es poden adaptar en posicions més ofensives, com els extrems, llocs on ja han disputat minuts amb el Vila-real i l’Atlètic de Madrid, respectivament.

Tot i això, el pagament de 35 milions d’euros pel recent campió d’Europa a París no sembla haver-se realitzat únicament per matenir-lo a la banqueta al costat de Rafinha, Denis i Arda, sinó per participar i aportar la seva qualitat durant bona part de la temporada, amb la disputa de molts minuts i fent-se valer com un futbolista clau en la nova planificació d’idees i esquemes de Luis Enrique.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa