Primer títol d’un equip que promet (73-88)

Primer títol de la temporada per un Barça que aspira absolutament a tot aquest curs. Els blaugrana han arribat al partit amb la baixa de Víctor Claver per fascitis plantar, i el Madrid, d’altra banda, ha tingut un contratemps d’última hora que ha fet caure a Rudy Fernández de la convocatòria per problemes a l’esquena.

L’inici del partit ja ha estat una mostra de com aniria el partit. Els de Sarunas han imposat un parcial de 0 a 14 que ha trencat el partit en els primers minuts, i ha obligat a Pablo Laso a demanar temps mort perquè el partit ja semblava escapar-se-li (7-18). Així i tot, el Madrid no ha pogut apropar-se al Barça, que ha estat intractable en els primers compassos i han acabat el primer quart amb un 11 – 20 al marcador.

El segon quart ha començat amb una reacció blanca, però el Barça, de la mà de Mirotic, amb cistelles de molta qualitat, Cory Higgins i Kyle Kuric, ha anul·lat qualsevol possibilitat d’esperança. Gràcies a l’encert del montenegrí, i al desencert dels blancs, s’ha obert un forat al marcador considerable (23-35). En aquest punt del partit, Mirotic ha marxat al vestidor amb un cop a la cara, però com si res hagués passat. Els blaugrana han seguit triturant al Madrid amb una defensa molt efectiva, coordinant perfectament les ajudes, i han marxat a la mitja part amb una avantatja de 21 punts.

La segona meitat ha començat amb una dinàmica pràcticament idèntica a la primera: amb el Barça defensant a un altíssim nivell, i el Madrid sent incapaç a d’imposar qualsevol reacció. Tal ha estat el domini dels blaugrana, que el Madrid ha disposat a la desesperada una defensa a tota pista. L’estrategia ha funcionat en un principi, però el Barça s’ha refet iha matingut la distància al marcador gràcies a la parella Calathes-Smits.

L’últim quart ha seguit el mateix desenvolupament que l’anterior, amb el Madrid fent petites aproximacions al marcador, i el Barça sent capaç de mantenir la línia gràcies als rebots de Pierre Oriola, el comandament de Nick Calathes, i la qualitat individual de Higgins. El nord-americà ha estat el factor clau amb 20 punts. Pel Madrid, Abalde mantenia alguna esperança a base de triples, i Tavares feia el mateix amb els taps, però no ha estat suficient per escurçar la distància (73-88).