El Dakar 2020 és a punt de començar. Les competicions de motor solen ser fetitxe pels catalans i aquesta no n’és una excepció. Enguany es disputarà a l’Aràbia Saudita i una trentena de corredors del país lluitaran per fer-se amb el títol. Malgrat que molts d’ells no figuren entre els favorits -alguns consideren que arribar a la meta ja seria una victòria- hi són presents en gairebé totes les categories.

En la vessant automobilística és on més catalans hi trobem. Un dels més destacats és l’osonenc Nani Roma, que estarà acompanyat pel gironí Daniel Oliveras. Roma compta amb un palmarès envejable. Ha guanyat dos Dakars, un el 2004 amb moto i un el 2014 amb cotxe, i acumula tres podis més. El seu excompany, el barceloní Àlex Haro, correrà com a pilot principal. Pel que fa als copilots, hi ha tres catalans molt rellevants per ser els ajudants de dos conductors molt mediàtics. El cinc vegades campió del Dakar en motos, Marc Coma, acompanyarà l’expilot de Fórmula 1 Fernando Alonso, qui aspira a tot. El barceloní Lucas Cruz ajudarà Carlos Sainz en un nou viatge pel desert del conductor madrileny i Jaume Aregall farà el mateix amb l’aventurer televisiu Jesús Calleja. La història de superació d’Isidre Esteve tornarà enguany i, acompanyat de Txema Villalobos, buscarà quedar entre les millors posicions del Dakar. Completen la llista Xavier Foj, Joan Font i Jordi Queraltó, qui correrà amb la seva dona, Petra Zemánková, matrimoni resident a Sant Cugat del Vallès.

En la modalitat del motociclisme destaca, per sobre de tots, la presència de la sevadana Laia Sanz. No només per ser l’única dona catalana en figurar en aquesta llista, sinó perquè els seus registres solen ser increïbles en aquesta competició. Ha guanyat fins a nou vegades el Dakar en categoria femenina i el 2015 va ser capaç d’aconseguir un lloc entre els deu primers classificats. Joan Pedrero, de Canet de Mar, Jaume Betriu, d’Oliana, i Pep Mas, de Martorell, són els altres noms de motoristes catalans que hi trobarem aquest any.

Pel que fa als SSV, Gerard Farrés i Armand Monleón són una de les parelles favorites per guanyar en aquesta categoria. Rafael Tornabell, Xavier Blanco i el duo format per Santi Navarro i Marc Solà tanquen la llista. En la modalitat dels camions destaca la presència de Ferran Marco i Marc Torres en l’equip de l’andorrà Albert Llovera. També hi seran els catalans Jordi Juvanteny i Xavier Domènech, formant parella, així com Jordi Esteve i Enric Martí, i acompanyant altres conductors, Francesc Ester i Rafa Tibau.

La primera etapa del Dakar 2020 tindrà lloc el diumenge 5 de gener i sortirà des de Jeddah. L’objectiu, arribar en 12 dies a Qiddiyah amb el millor temps possible. Més notícies

Nou comentari