Món Esport
L’Open d’Austràlia, símbol de la victòria contra el coronavirus
  • CA

Un total de fins a 30.000 persones al dia podran assistir a l’Open d’Austràlia, primer Grand Slam de la temporada, que es disputarà del 8 al 21 de febrer, segons ha confirmat aquest dissabte el ministre d’Esports de l’estat australià de Victòria, Martin Pakula. El polític d’Oceania ha explicat que durant els primers vuit dies de competició, que se celebra tres setmanes més tard del que és habitual a causa de la pandèmia de coronavirus, la capacitat a Melbourne Park estarà limitada a 30.000 espectadors en sessions diürnes i nocturnes, mentre que en els últims sis dies aquest nombre baixarà a 25.000 diaris.

“Serà l’esdeveniment internacional amb públic més important que s’hagi vist en molts mesos. A la Rod Laver Arena, a mesura que ens acostem a la fi del torneig, tindrem una atmosfera increïble, no tan diferent a la que hem vist en tots els tornejos dels últims anys “, ha explicat Pakula en un comunicat televisat, afegint que, en total, fins a 390.000 persones assistiran a el torneig, “a prop del 50% de la mitjana dels últims tres anys “.

Actualment, hi ha 23 casos actius de COVID-19 aïllats a Victoria, i només s’ha identificat un cas nou en les últimes 24 hores. Pakula ha dit que el cas no està relacionat amb l’Open d’Austràlia i ja estava en quarantena en un hotel. L’estat ha registrat aquest dissabte el seu vintè quart dia consecutiu sense nous casos locals de COVID-19.

En total, 72 tennistes que participaran a l’Open d’Austràlia es troben complint una estricta quarantena de 14 dies després que nou persones donessin positiu en tres vols xàrter d’Abu Dhabi, Doha i Los Angeles, que traslladaven exclusivament a gent que estaria al ‘gran’ oceànic. Tots els jugadors ja estaven obligats a sotmetre’s a una quarantena de dues setmanes a l’arribar a Austràlia, però se’ls va concedir una exempció per entrenar l’aire lliure durant diverses hores a el dia. Ara, els passatgers dels vols afectats no podran sortir de la seva habitació durant aquest temps.

Melbourne havia estat sotmesa a un dels confinaments més prolongats i durs del món, quan les noves infeccions diàries superaven les 700. La ciutat de 4,9 milions d’habitants va estar sota l’obligació de “quedar-se a casa” durant 112 dies l’any passat. Austràlia, una nació de prop de 25 milions de persones, ha registrat al voltant de 28.800 casos de coronavirus i 900 morts des de l’inici de la pandèmia, una taxa per càpita significativament més baixa que la majoria dels països desenvolupats.



Més notícies
Gerard Piqué, jugador del Barça | Europa Press
Piqué podria comprar els drets de la Lliga italiana
Notícia: Piqué podria comprar els drets de la Lliga italiana
Comparteix
Ho faria a través de la seva empresa Kosmos Global Holding
Ayuso premiarà Nadal “per tot el que aporta als espanyols”
Notícia: Ayuso premiarà Nadal “per tot el que aporta als espanyols”
Comparteix
El tenista de Manacor rebrà la Gran Creu de l'Ordre del Dos de Maig de la Comunitat de Madrid

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa