Món Esport
Neix l’Estrella Damm Mediterranean Ladies Open
  • CA

El proper dijous 20 d’abril, el Club de Golf Terramar de Sitges donarà el tret de sortida al nou Estrella Damm Mediterranean Ladies Open, un prestigiós torneig de golf femení que durarà fins el diumenge 23 del mateix mes i que comptarà amb la presència de les millors golfistes d’Europa. La competició s’emmarca dins el Ladies European Tour, la màxima categoria professional i el campionat més important del continent. Aquest esdeveniment, a més, serà el primer torneig europeu professional de golf femení que es disputa a Catalunya des que el 2008 es jugués el darrer Catalonia Ladies Masters a l’Empordà Golf de Torroella de Montgrí.

L’Estrella Damm Mediterranean Ladies Open serà un dels tornejos més rellevants del golf femení al Mediterrani, proveirà les participants amb un repartiment de 300.000 euros en premis i comptarà amb l’assistència de la icona sueca Annika Sörenstam, capitana de la Solheim Cup (prestigós torneig que disputen els combinats americà i eurpoeu), en condició d’observadora. L’exgolfista i vicecapitana de l’equip europeu de la Solheim Cup, Marta Figueras-Dotti, n’és la promotora, un fet que ha estat decisiu per la incorporació de la competició del Golf Terramar de Sitges al Ladies European Tour i per la presència de Sörenstam.

 

Aquest dimecres, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm ha estat l’escenari de la presentació del torneig, en un acte que ha comptat amb la compareixença del director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, el vicepresident de la Federació Catalana de Golf, Ramon Nogué, el vicepresident primer de la Reial Federació Espanyola de Golf, Jaime Salaverri, el director del Ladies European Tour, Davide Lantos, l’ambaixadora del torneig Marta Figueras-Dotti, el president del Club de Golf Terramar de Sitges, José María Gassó i l’alcalde del municipi Miquel Forns, entre d’altres personalitats.

“Il·lusió és la paraula que defineix aquest moment”, ha manifestat Josep Maria Gassó. “Per a nosaltres és una gran oportunitat per mostrar els nostres actius al món sencer. Aquest torneig iniciarà el compte enrere cap al nostre centenari”, ha afegit el president del Club de Golf Terramar, que aquest any celebrarà el seu noranta aniversari.

 

Jaime Salaverri, vicepresident de la RFEG, ha volgut felicitar els organitzadors, des de “Damm, perquè és un gran encert que patrocini aquesta prova, passant per Marta Figueras-Dotti, perquè és un honor que en sigui l’ambaixadora i a Terramar, pel seu noranta aniversari i per acollir el torneig”. Antoni Reig, director del Consell Català de l’Esport, també ha felicitat els impulsors: “És un honor que un torneig de tan prestigi es pugui realitzar a casa nostra. També vull destacar que l’Open sigui femení, perquè hem de seguir treballant, encara molt, per augmentar la participació de les dones en l’esport”.

 

“És un honor haver pogut incorporar aquest torneig al Ladies European Tour. Serà inspirador i proper”, ha comentat l’exjugadora Marta Figueras-Dotti. “Per mi és com si estigués parint -perdó per la paraula- una nova criatura. Amb Damm hem treballat units durant molts anys, heu estat recolzant el golf femení i ara hem creat aquest esdeveniment. Gràcies de tot cor, perquè ens fa una il·lusió tremenda. És magnífic que Estrella Damm estigui associat al golf femení, confiem que la relació sigui per molts més anys”, ha conclòs.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa