Món Esport
Així tornarà l’NBA: 22 franquícies lluitaran per l’anell a Disney World
  • CA

Després de setmanes de reunions, especulacions i rumors, l’NBA ja ha definit el seu full de ruta particular per acabar la temporada 2019/20, completament marcada per la pandèmia del coronavirus. La millor competició de bàsquet del món, aturada des del passat 12 de març, ha aprovat, aquest dijous en la reunió que el comissionat, Adam Silver, ha mantingut amb els propietaris de les 30 franquícies que la conformen, el pla per finalitzar el curs actual en una seu única i a porta tancada: les instal·lacions de Disney World a Orlando. Només hi ha hagut una franquícia que s’ha posicionat en contra, Portland Trail Blaizers.

Tal com ja havia filtrat el periodista especialitzat en informació basquetbolística més reputat del país, Adrian Wojnarowski, l’NBA es reprendrà a partir del 31 de juliol. Ho farà amb un canvi de format en el qual participaran 22 equips: els setze (vuit per conferència) que estaven situats en posicions de play-off quan la Covid-19 va forçar l’aturada de la competició –Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers, Denver Nuggets, Utah Jazz, Oklahoma City Thunder, Houston Rockets, Dallas Mavericks, Memphis Grizzlies, Milwaukee Bucks, Boston Celtics, Miami Heat, Indiana Pacers, Philadelphia 76s, Brooklyn Nets i Orlando Magic– més els New Orleans Pelicans, els Portland Trail Blazers, els Sacramento Kings, els San Antonio Spurs, els Phoenix Suns i els Washington Wizards, els conjunts que estaven a menys de sis victòries de les places que permeten lluitar per l’anell de campió.

En total, per tant, hi haurà tretze franquícies de l’Oest i nou de l’Est que tornaran a l’activitat. Cada equip disputarà vuit partits per acabar la fase regular i, després, se celebraran uns play-off normals i corrents, tot i que els caps de sèrie no gaudiran de l’avantatge de disputar més enfrontaments a la seva pista. Contràriament al que s’havia especulat, cada conferència farà el seu camí fins a l’eliminatòria decisiva pel títol. El que sí que hi haurà, però, és una mena de torneig entre els vuitens i novens classificats de l’Est o l’Oest si entre ells hi ha una diferència de menys de quatre triomfs, quelcom força probable. Si hi ha un setè partit de les Finals, aquest es jugarà el 12 d’octubre, la data màxima que s’ha fixat per sentenciar la temporada.

Els Golden State Warriors, els Cleveland Cavaliers, els Minnesota Timberwolves, els Atlanta Hawks, els Detroit Pistons, els New York Knicks, els Chicago Bulls i els Charlotte Hornets han estat les franquícies que, per culpa dels seus mals resultats, es perdran una fase final de l’NBA de pel·lícula a Disney. De fet, els jugadors d’aquests conjunts estaran nou mesos sense jugar cap partit oficial–tenint en compte que estan aturats des del març–, ja que l’inici de la temporada 2020/21 ha estat programat pel mes de desembre.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa