Món Esport
Mor Juan de Dios Román, figura històrica del món de l’handbol
  • CA

Juan de Diós Román, una figura clau per entendre l’handbol modern, ha mort als 77 anys després de patir un vessament cerebral irreversible. L’extremeny estava immers en una llarga lluita contra un càncer de pulmó. La trajectòria de Román al món de l’handbol estatal és àmplia i molt exitosa, havent estat seleccionador, president de la Reial Federació Espanyola d’Handbol i, sobretot, el mèrit d’haver revolucionat aquest esport fins a portar-lo a unes quotes de fama i professionalitat impensables.

Com a seleccionador, Román va guanyar diverses plates europees i les primeres medalles en Jocs Olímpics, de bronze, a Atlanta 1996 i Sidnei 2000. Durant la seva etapa com a president de la Federació, entre 2008 i 2013, la selecció espanyola masculina va conquerir un títol mundial i la femenenina els mítics bronzes en els Jocs Olímpics de Londres 2012 i en el Mundial del 2011.

Pel que fa a l’handbol de clubs, on va debutar com a tècnic, destaca per sobre de tot la seva vinculació amb l’Atlètic de Madrid i posteriorment el Ciudad Real. Amb Román a la banqueta, van guanyar fins a sis Lligues i cinc Copes

El record del Barça i el Granollers

El Futbol Club Barcelona ha reaccionat a la notícia i ha mostrat el seu condol respecte a la mort de Juan de Dios Román. En una piulada, el club ha descrit l’extremeny com una “figura indispensable de la història de l’handbol”. Ha fet el mateix el Granollers, parlant de Román com “una persona essencial en el creixement de l’handbol durant les últimes dècades”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa