Mor Andrés Gimeno, llegenda del tennis català

Els seus grans èxits van ser el Trofeu Comte de Godó del 1960 i, sobretot, el Roland Garros de l'any 1972

L’extennista català Andrés Gimeno, campió de l’històric torneig Roland Garros l’any 1972 i d’un Trofeu Comte de Godó el 1960, ha mort aquest dimecres als 82 anys després de patir una llarga malaltia. “Descansi en pau Andrés Gimeno, llegenda del Reial Club Tennis Barcelona i un referent per a tots. Sempre estaràs en la nostra memòria“, ha assegurat el club barceloní, l’encarregat de confirmar la defunció.

Gimeno, un dels històrics del tennis professional català i espanyol, és encara el campió més veterà del Roland Garros, ja que quan va guanyar-lo tenia 34 anys. Nascut a Barcelona l’agost del 1937, potser motivat pel seu pare, que era professor de tennis, va començar a practicar un esport que l’acabaria convertint en pioner i en un històric, no només per aquest triomf a París.

El seu primer gran èxit va arribar el 1960 en aconseguir arribar a la final del torneig de dobles de l’obert de França al costat de José Luis Arilla, la qual van perdre davant una parella australiana, i en guanyar el torneig de Queen’s i el Godó. Després de guanyar l’any 1972 el Roland Garros, ja en l’era Open, va arribar a les semifinals de l’Open de França del 1968 i el 1970 va arribar als quarts de final del torneig en qüestió.

Gimeno va penjar la raqueta l’any 1973 i es va convertir un referent al costat dels seus amics Manuel Santana i Manolo Orantes. El 1974 va decidir crear el Club de Tennis Andrés Gimeno, a Castelldefels (Barcelona), un club amb més de 20 pistes. També va ser comentarista de tennis a Televisió Espanyola.

Més informació

Nou comentari